FIFA soovib jalgpalli MMi Hiinale nihverdada?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina jalgpallikoondis on 2018. aasta MMile kvalifitseerumise sisulised lootused praeguseks juba minetanud.
Hiina jalgpallikoondis on 2018. aasta MMile kvalifitseerumise sisulised lootused praeguseks juba minetanud. Foto: China Stringer Network/Reuters/Scanpix

Hiina lootus võõrustada 2030. aasta MM-finaalturniiri muutub täiesti olematust vähemalt teoreetiliseks, kui rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) kongress kiidab järgmisel nädalal Bahreinis heaks MMi korraldusõigusele kandideerimise korra muudatuse.

Eelmise aasta oktoobris sätestas FIFA, et MMi võõrustanud maailmajao esindaja ei saa kandideerida järgmise kahe finaalturniir läbiviimisele. Nii välistati Euroopa riikide pretendeerimine 2026. aasta MMile, sest järgmisel aastal selgub maailmameister Venemaal.

FIFA-le sobis säärane asjade seis kenasti, sest maailma vutijuhtide soov viia 2026. aasta MM-finaalturniir 22-aastase pausi järel USAsse, kes 2022 võõrustaja valimisel kaotas kahtlastel asjaoludel Katarile, oli avalik saladus. Aprillis esitaski USA koos Mehhiko ja Kanadaga oma kandidatuuri. Vastased puuduvad ja kõigi eelduste kohaselt nad 2026 MMi ka saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles