Ott Tänak saab tõenäoliselt järgmisel hooajal kihutada Markko Märtini lemmikrallil

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (vasakul) ja Markko Märtin.
Ott Tänak (vasakul) ja Markko Märtin. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavusel hooajal on autoralli MM-sarjas kavas 13 etappi, kuid tulevikus tahetakse osavõistluste arvu tunduvalt suurendada. Eesmärgiks on 16 MM-etapi korraldamine 2022. aastal. Neist esimene täiendus lisandub kalendrisse juba järgmisel hooajal.

Autosport kirjutab, et kõige tõenäolisemalt naaseb järgmiseks hooajaks MM-kalendrisse Uus-Meremaa ralli, kus viimati jagati maailmameistrivõistluste punkte 2012. aastal. Eesti eelmine ralliäss Markko Märtin on karjääri lõpetamise järel tunnistanud, et kõige rohkem meeldis talle kihutada just Uus-Meremaal.

Nii tekiks ka Ott Tänakul taas võimalus sõita kaasmaalase lemmikrallil. Tänak on seni Uus-Meremaa MM-etapil stardis olnud eelpool mainitud 2012. aastal. M-Spordi esindusmeeskonna eest sõites lõppes toonane võidukihutamine saarlase jaoks katkestamisega.

Nüüd soovitakse Uus-Meremaa ralli lisada taas MM-kalendrisse. Selleks on suure tõuke andnud Hyundai rooli keerav uusmeremaalane Hayden Paddon. Kui MM-sarja lisatakse veel üks ralli, siis sõidetakse see tõenäoliselt septembrikuus.

Samas on olemas ka alternatiivne võimalus, kui Uus-Meremaa MM-rallist siiski asja ei saa. Teise variandina on järgmiseks aastaks kaalumisel Horvaatia etapp. Horvaatia testralli toimub juba tänavu septembris. Peagi pärast seda tehakse avalikuks ka 2018. aasta MM-kalender.

WRC-sarja promootor Oliver Ciesla tunnistas, et Uus-Meremaa ralli naasmine MM-sarja oleks suurepärane just teleülekannete mõttes, kuna saareriik pakub lihtsalt niivõrd maalilisi vaateid.

Horvaatia ralli kohta tõdes Ciesla, et seal oleks tõenäoliselt oodata väga suurt pealtvaatajate hulka. «Tõenäoliselt oleks see pealtvaatajate mõistes viie kõige külastatavama MM-ralli seas,» sõnas ta. «Samas on tõsi, et me ei soovi suurendada Euroopas toimuvate rallide arvu.»

Lisaks mainis Ciesla, et Hiina ralli ei ole praeguse seisuga MM-sarja naasmas. 2019. aastal võib aga sarjaga taasliituda Türgi ralli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles