Purjetamisbossid vetostasid seljahäda trotsinud Rammo ulja plaani

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Tippsport elab pidevas muutuste tuules ja erand pole ka purjetamine, mida proovitakse erinevate innovaatiliste lahendustega õiglasemaks muuta. Ametnike ja sportlaste innukus ei kulge aga samas tempos – liiga kärme tegutsemine tegi Karl-Martin Rammole karuteene.

Juba enne 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamänge räägiti purjetamise Laser-klassis uute purjede kasutusele võtmisest. Et võistlusvarustus kinnitatakse olümpiamängude puhul aga mitu aastat varem, ei saanud uuendusi veel Brasiilias tarvitada.

Mäletatavasti maadles aga maailma edetabeli kümnes mees Rammol olümpial just probleeme purjega, mis oli defektiga ehk ettenähtust pikem. Nüüd peaksid sedasorti probleemid minevikku jääma. «Asjad liiguvad paremuse suunas, nii suurt segadust enam ei valitse,» arvab Laser-klassi uuendustega Mallorca EK- ja Hyeresi MK-etapil tutvunud purjetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles