Salumets: eredaim mälestus Kalevi hallist on jänkidega mäng!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Mihkel Maripuu

Helged mälestused, endised mängumehed ja suurte mängude aura. Eile said korvpallisõbrad oma lemmikala taas nautida Eesti korvpallimekas, legendaarses Kalevi hallis. Esialgu pidi vast renoveeritud halli avama Eesti võrkpallikoondise mäng, aga läks teisiti. Eestlaste südamesse eelkõige korvpallisaalina läinud hall õnnistati sisse korvpalliga, Kalev/Cramo ja Pärnu Sadama kolmanda Eesti meistrivõistluste poolfinaaliga.

Juba tund enne mängu algust on tee saali leidnud paljud endised korvpallurid, kes just Kalevi halli mängudega end ajalikku kirjutanud. Aleksei Tammiste, Jaak Salumets, Priit Tomson, aga ka noorema generatsiooni endised mängijad, nagu Margus Metstak, Aleksandr Karavajev, Indrek Rumma jt.

Jaak Salumets vahetab enne mängu vanade sõpradega muljeid. Temal on selle halliga mälestusi rohkem kui küll. See on justkui teine kodu olnud. Esmalt pidas ta seal vägevaid lahinguid mängijana, hiljem treenerina. Eile sai Salumets Eesti korvpalliliidu presidendina vaadata ja hinnata, kas vana aja ja suurte võitude hõng on alles. Selles saalis sai Eesti jagu Ameerika Ühendriikidest ja Kalev võitis Nõukogude Liidu meistritiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles