Tartu kaotas Raplale ning jääb esimest korda pärast 14 aastat finaalist välja! (4)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpalli meistriliigas tegi Rapla Avis Utilitase meeskond ajalugu, kui alistas kodusaalis 79:75 Tartu Ülikooli ning jõudis seega klubi ajaloos esimest korda finaali, kus tuleb vastamisi minna valitseva meistri BC Kalev/Cramoga.

Rapla alustas mängu suurepäraselt, kui võitis avaveerandi koguni 27:13, poolajaks juhiti aga juba 18 punktiga. Teise poolaja võitis seevastu kindlalt Tartu meeskond, olles parem nii kolmandal veerandajal skooriga 16:11 kui ka viimasel neljandikul (29:20). Sellest hoolimata sai lõpuks võidurõõmu tunda Rapla, kes võitis seeria mängudega 3:1 ning lülitas Tartu meeskonna esimest korda konkurentsist pärast 14 aastat.

Võitjate parimana viskas põhiturniiri parimaks mängijaks valitud Thomas van der Mars 16 punkti ning võttis maha ka 16 lauapalli. Indrek Kajupank lisas 15 punkti ning seitse lauapalli ja Martin Paasoja 14 silma. Üleplatsimehena kogus Tartu poolt Mandell Thomas 18 punkti, keda toetasid Dominikas Milka 14 ning Gert Dorbek 12 silmaga. Seejuures tõi Janari Jõesaar kaotajate eest vaid seitse, Janar Talts neli ning Tanel Sokk kaheksa punkti.

Rapla meeskonna mängija Indrek Kajupank ütles, et esmast emotsiooni on raske sõnadesse panna. «Mul on lihtsalt nii hea meel. Raske aasta on seljataga ning vahepeal oli väga keeruline. Tuli ära see finaal, mida me tahtsime! Muidugi ei saa sellega rahulduda. Finaalis tuleb täiega panna. Tõestasime, mida väärt oleme!» Kajupank arvas, et edu taga olid fännid, kes elasid meeskonnale täna kaasa esimesest sekundist. «See atmosfäär, energia, mis saime, siin polegi muudmoodi võimalik, kui vōita!»

Enne mängu:

Rapla murdis Tartu esmalt võõrsil 70:60 ning näitas kodusaalis täismaja ees 71:58 võiduga, et on finaalikohale tõeline pretendent. Kolmandas kohtumises suutsid Tartu mängumehed end kokku võtta ning 85:61 võiduga seerias vahet vähendada. 

Tänase kohtumise kaotuse korral jääks Tartu esimest korda pärast 2003. aastat finaalist välja.

«Üks eksimine ja seeria on meie jaoks ikka läbi. Peame kõik need päevad olema ühel lainepikkusel, kui tahame lõpuni välja minna.» rääkis Tartu peatreener Gert Kullamäe Postimehele neljapäeval. 

Rapla üks liidreid Martin Paasoja oli kodusaali toetusele lootes optimistlik. «Ega Tartu polegi meeskond, kelle vastu peaksime 3:0 seeria võitma. See kaotus pole maailmalõpp. Kodus mängime mitukümmend korda paremini,» rääkis ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles