Elu esimese MK-etapi võitnud Kuusk trotsis palavust ja treeneri puudumist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk augustis Rio de Janeiro olümpiaküla juures.
Kristina Kuusk augustis Rio de Janeiro olümpiaküla juures. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rio de Janeiros täpselt üheksa kuud pärast olümpiamänge elu esimese MK-etapi võitnud epeevehkleja Kristina Kuusk tunnistas Postimehele, et on väga õnnelik. «Loomulikult on võit oluline, väärtustan igat võitu, see on nagu töötasu!» 

 Eelmisel aastal 6. augustil olümpiamängudel peetud individuaalvõistlusel Kuusk ei vehelnud, sest valikusse kuulusid Irina Embrich, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva. Olümpiaga ei saa paralleele tuua ka võistluse toimumispaiga osas – Carioca Arena asemel vehklevad epeenaised sel nädalavahetusel Rio äärelinnas asuvas kinnises sõjaväebaasis, kuhu igaüht võistlust vaatama ei lastud. Halli temperatuur meenutas pigem saunalava.

«Palav oli tõesti terve päeva jooksul, aga tingimused olid kõigil võrdsed ning üritasin sellele mitte mõelda!» rääkis Kuusk.

Tee võiduni oli seda raskem, et poolfinaalis läks Kuusk vastamisi koondisekaaslase Kirpuga., kelle alistas lõpuks 8:5.

«Võistlus on võistlus, mis siin ikka rääkida, vehklema pidi. Loomulikult on alati omade vastu vehelda just vaimselt keeruline, aga Erika oli ka väga tubli. Ei mäletagi, millal viimati kaks eestlast poodiumile jõudsid,»  sõnas Kuusk. 

Kirpu ise rääkis, et on väga õnnelik. «Tahtsin väga kolme hukka. Peale olümpiat võtsin endale natuke aega, et sisse elada. On näha, et see on lõpuks õnnestunud!» 

Kuusk suutis võistlusel teha tarku otsuseid hoolimata sellest, et tema abimehed, treener Peeter Nelis ning meeste koondise esinumber Sten Priinits teda kohapeal aidata ei saanud. Nelis jagas näpunäiteid nutivahendite teel, lisaks nõustas Kuuske koondise peatreener Kaido Kaaberma. «Olen kõigi oludega harjunud,» teatas Kuusk tagasihoidlikult.

Rio de Janeiro näol oli tegemist viimase MK-etapiga enne 12. juunil Tbilisis algavat EMi. «Enne tiitlivõistlusi lisab see enesekindlust ning on tore tõdeda, et olen õigel teel.»sõnas epeevehkleja.

Pühapäeval peetakse  Rio de Janeiros võistkonnavõistlus, kus Eesti avaringi vastaseks on Eesti aja järgi kell 16 Tšiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles