Kangert pärast Giro teist etappi: sellest tuurist kujuneb seiklus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Giro d’Italia teise etapi peagrupis lõpetanud Tanel Kangerti sõnul kujuneb tänavune Itaalia velotuur eestlase jaoks seikluseks, kuid ta ei oska veel öelda, kas ka positiivseks seikluseks.

Eilse 221 km pikkuse etapi võitis Lotto Soudali sprinter Andre Greipel, kes tõusis tänu boonussekunditele ka velotuuri üldliidriks. Astana rattur Kangert sai peagrupis 68. koha.

Astana meeskonnale on tänavuseks Giroks valmistumine olnud kõike muud kui lihtne. Esmalt sai vigastada nende liider Fabio Aru, seejärel hukkus treeningul autolt löögi saanud Michele Scarponi. «Velotuuriks valmistumine on olnud kohutav, seda ei ole võimalik isegi ette kujutada, kuid siin me oleme. Kaheksa vaprat sportlast, kes annavad endast Michele’i ja Astana jaoks kõik,» ütles Kangert pärast eilset võistlust Astana kodulehele.

Üldarvestuses on Kangert pärast kahte etappi 52. kohal, kaotades liider Greipelile 14 sekundiga. «Esimesed kaks etappi on olnud üsna väljakutsuvad ning mitte väga lihtsad etapid. Mõelge, tänagi oli esimese 180 km kõrguste vahe 3300 meetrit,» sõnas Kangert.

«Minu jaoks kujuneb Giro seikluseks, kuid ma ei tea, kas heaks või halvaks, kuid kindlasti teistsuguseks. Elan päeva kaupa ning proovin igal etapil sekunditest kinni haarata,» jätkas 30-aastane eestlane.

«Olen karjääri jooksul suurtuuridel alati hästi esinenud ning viimasel nädalal endast parima andnud. Vaatame, mis järgmistel etappidel juhtub, kindlasti lähen endast parimat andma,» oli Kangert positiivne.

Tänane kolmas etapp on 148 km pikkune ning sobilik eelkõige sprinteritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles