Kergejõustikumaailma pauguga talveunest äratanud Röhler on oma odakaarest šokeeritud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Röhler.
Thomas Röhler. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Sakslasest olümpiavõitja Thomas Röhler viskas Dohas toimunud Teemantliiga etapil viimase 20 aasta vägevaima odakaare, saates oda 93.90 meetri kaugusele.

«Ma ei näinud seda tulemas,» kommenteeris sakslane ise oma imesooritust. «Ma lihtsalt ei osanud seda koha esimesel võistlusel oodata. Ma olen läbi aegade teine. Läheb veidi aega, et sellest aru saada.»

Saksamaa linnas Jena sündinud Röhlerist on rohkem suutnud visata ainult legendaarne tšehh Jan Zelezny, kes on omal ajal kirja saanud 98.48. Seejuures viskas Zelezny antud rekordi just Jena linnas 1996. aastal ehk ajal, kui nüüd Dohas imet teinud Röhler oli alles 3-aastane.

Kuigi Röhler on rääkinud, et tema eesmärk on praeguse odaga visata esimesena üle 100 meetri, tunnistas ta, et pole varem sellist «purakat» enda sees tundnud. «Mul oli rajal hea tunne ning suurepärane pidamine – ma ei libisenud üldse. Kogu energia läks otse odasse. Dohasse jõudes, tundsin, et 88 meetrit on võimalik, kuid Johannes (Vetter) pani mind kõvasti pingutama,» kiitis sakslane kaasmaalast, kes sai 89.68-ga teise koha.

Doha võistlus oli äärmiselt kõrgetasemeline, sest ka kolmas koht jagati välja suurepärase tulemusega – Tšehhi odaviskaja Jakub Vadlejch sai kirja tulemuse 87.91. «Täiesti imeline võistlus meie kõigi jaoks. Odaviskes on praegu hull seis,» ütles Röhler.

Doha Teemantliiga odavise:

  1. Thomas Röhler (Saksamaa) 93.90
  2. Johannes Vetter (Saksamaa) 89.68
  3. Jakub Vadlejch (Tšehhi) 87.91
  4. Tero Pitkamäki (Soome) 84.26
  5. Ahmed Bader Magour (Katar) 83.18
  6. Hamish Peacock (Austraalia) 82.97
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles