Kontaveit ei kasutanud maailma 22. tennisisti vastu sülle kukkunud võimalust ära (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on taas võistlustules!
Anett Kontaveit on taas võistlustules! Foto: AFP/SCANPIX

Kvalifikatsiooni viimases ringis kaotanud, ent «lucky loserina» siiski põhitabelisse pääsenud Anett Kontaveit kaotas Madridi tenniseturniiri avaringis 25-aastasele ameeriklannale Coco Vandeweghele 4:6, 6:7 (7:9). Sealjuures oli Kontaveidil kiires lõppmängus kasutada kolm settpalli.

Enne kohtumist:

Vandeweghe kõrgeim maailma edetabeli positsioon pärineb tänavuse aasta jaanuarist, mil ta tõusis 20. kohale.

Ameeriklanna mängu iseloomustavad väga tugevad servid. Tänavusel hooajal on ta löönud 93 serviässa. Võrdluseks: Kontaveit on tänavu löönud 47 ässa. Terve 2014. aasta peale sai ta kirja aga 306 serviässa – sel aastal oli see kogu tuuri paremuselt kolmas näitaja.

Ameeriklanna on väga agressiivse mängustiiliga, kes liigub julgelt ka võrku. Mõned aastad tagasi peeti tema nõrgaks küljeks aga vastupidavust.

Lisaks kahele WTA turniirivõidule on ameeriklannal ette näidata ka kaks ITFi turniirivõitu. Tänavustel Austraalia lahtistel jõudis tennisist poolfinaali, mis on ka tema parim tulemus suurelt slämmilt. Paremuselt teine suure slämmi tulemus pärineb tal 2015. aastast, mil ta jõudis Wimbledonis veerandfinaali.

Viimasel kõrgetasemelisel Stuttgardi turniiril kaotas Vandeweghe kaheksandikfinaalis 6:7 (2), 4:6 Karolina Pliskovale.

Kontaveidi ja Vandeweghe matš toimub täna seitsmenda väljaku neljanda kohtumisena. Orienteeruvalt peaks mäng algama kell 15.45.

Vandeweghe viimane matš Stuttgardis:

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles