Vormeliäss Valtteri Bottas tegi soomlaste legendaarsel trumpalal uue isikliku rekordi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas sai Sotšis esimest korda F1 sarjas maitsta võitjašampust.
Valtteri Bottas sai Sotšis esimest korda F1 sarjas maitsta võitjašampust. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel kuninglikus vormelisarjas F1 ei võistelda – alles möödunud nädalal kihutati Sotšis, seitsme päeva pärast ootab ees Hispaania GP. Ent piloodid lulli löömist endale lubada ei saa, sest maailma ihaldatuimate autode taltsutamiseks peab end tippvormis hoidma.

Võiks ju arvata, et Venemaal oma karjääri esimese etapivõidu võtnud Valtteri Bottas puhkab selle saavutuse valguses jalga, aga kaugel sellest!  «10 kilomeetri uus isiklik rekord 37.51, kuigi jalad polnud täna hommikul pärast paari rasket treeningpäeva kõige värskemad. Tunne on hea!» andis soomlane Twitteris teada, et füüsiline ettevalmistus ülejäänud hooajaks käib käie hooga.

Soomlaste jaoks on 10 000 meetri jooks vaata et rahvusala – põhjanaabrid on läbi ajaloo saanud sel distantsil suisa kuus olümpiakulda, sealjuures on kahel korral triumfeerinud legendaarsed Lasse Viren ja Paavo Nurmi. Distantsi maailmarekord kuulub 2005. aastast Kenenisa Bekele – 26.17,53. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles