«Aegade suurim alandus!» ehk Soome hoki on šokis (3)

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On lauseid, mida lihtsalt peab mitu korda lugema, sest esimest korda ei tundu selle sisu reaalne ja võimalik. Elav näide: Soome jäähokikoondis kaotas MMil Prantsusmaale 1:5.

Aga just nii täna Pariisis juhtus.

Prantslased läksid matši põhjanaabritega 15. minutil juhtima, ent kui soomlased teise kolmandiku algul läbi Mikko Lehtoneni tabamuse viigistasid, võis eeldada, et asjad lähevad oodatud rada. Tühja! Hoopis Prantsuse koondis viskas Soomele sel kolmandikul kaks väravat, kolmandal veel kaks otsa ning senise turniiri suurim üllatus oligi sündinud. Esimeses ringis oli Soome olnud 3:2 parem Valgevenest ja Prantsusmaa kaotanud sama skooriga Norrale.

Soome meedia ei olnud oma meeskonna tänast sooritust hinnates (negatiivsete) ülivõrretega kitsi. «Aegade suurim alandus,» hindab tänast matši näiteks Iltalehti. «Prantsusmaa loopis Lõvisid (Soome koondise hüüdnimi - V.V.) kui märga kaltsu».

Ilta Sanomat ei jäänud kolleegidele alla: «Ajalooline farss: Prantsusmaa lihunikutöö Lõvide kallal».

Soome – nii hokikoondis kui ka terve riik – peab täna saadud šokist aga kiirelt taastuma, sest juba homme ootab ees kange lahing tšehhidega.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles