Rossi suutis Hispaanias probleemidest hoolimata säilitada MM-sarja liidrikoha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

MotoGP Hispaania etapi võitis Hondaga sõitev Dani Pedrosa. Tegu oli 31-aastasele hispaanlasele esimese etapivõiduga pärast eelmise aasta septembrit.

Pedrosa juhtis võistlust algusest lõpuni. Teise koha sai Pedrosa tiimikaaslane Marc Marquez (+6,136), kolmas oli Jorge Lorenzo (Ducati, + 14,767).

MM-sarja üldliider Valentino Rossi (Yamaha) lõpetas võistluse kümnendana (+38,682). Seitsmendalt kohalt startinud itaallast segas tehniline probleem, mis lõi välja kiirendusel.

«Meil oli terve nädalavahetus probleeme kiirendusega. Viimasel kuuel ringil, eriti vasakkurvides, tundsin väga tugevat vibratsiooni ning pidin hoo maha võtma. Kaotasin kolm sekundit ringi peale. Olen üldse õnnelik, et finišisse jõudsin,» lausus Rossi.

MM-sarja üldarvestuses jätkab liidrina Rossi, kelle edu Hispaania GP-l kuuenda koha saanud meeskonnakaaslase Maverick Vinalesi on kaks punkti.

MM-sarja üldarvestus pärast nelja etappi:

  1. Valentino Rossi (Yamaha) 62 punkti
  2. Maverick Vinales (Yamaha) 60
  3. Marc Marquez (Honda) 58
  4. Dani Pedrosa  (Honda) 52
  5. Andrea (Ducati) 41
  6. Johann Zarco (Yamaha) 35
  7. Cal Crutchlow (Honda) 29
  8. Jonas Folger (Yamaha) 29
  9. Jorge Lorenzo (Ducati) 28
  10. Danilo Petrucci (Pramac Racing) 26
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles