Kuhu lähevad uuel hooajal koondise liidrid Täht, Venno jt?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mitmed võrkpallikoondise liidrid on uue hooaja eel klubita või ei soovi senises klubis jätkata: Oliver Venno, Robert Täht, Renee Teppan jt.

Nii koondise peatreener Gheorghe Cretu kui kaks aastat tema käe all Poola liigas Lubini Cuprumis suurepärase hooaja teinud Robert Täht ei soovi seal jätkata. Cretu tulevik on veel lahtine, Tähel on pakkumisi mitmest liigast. Ka teistelt Poola klubidelt. Ent Lubini president ei taha eestlast minema lasta. Ta tuleb klubilt välja osta ja hind ei saa kindlasti väike olema.

«Asjad hetkel liiguvad, aga ega nad mind kergelt ära ei lase,» ütles Täht. Kas võimaluse korral jätkata kusagil mujal Cretu käe all? «See oleks kindel variant. Samas poleks paha ka pärast kahte aastat kellegi teise juhendamisel mängida, ehk leiaks keegi teine veel mingeid uusi nurki,» analüüsis Täht oma tulevikku.

Renee Teppan lõpetas hooaja Austrias Hypo Tirolis ja seal ei jätka. Loodab pääseda tugevamasse liigasse ja mõistab, et selleks on vaja ka koondises korralikult esineda. «Eks eestlasena on korralikku klubi alati raske leida. Ja õnne on ka vaja,» teab ta. 

Sama teise diagonaali Oliver Vennoga, kes tegi Türgis ühe karjääri parima hooaja, olles Ankara Malìye Milli Pìyango kindel liider ja liiga edukaim diagonaal. «Korda läinud hooaeg oli tõesti. Pakkumisi ka on, eelistan suuri ja tugevaid liigasid: Poola, Venemaa, Itaalia, Türgi, Prantsusmaa,» loetleb ta.

Suutis hooaja traumadeta läbida ja on koondise mängudeks valmis. «Ootan huviga, uus veri tuleb ka alati kasuks ja kõik on sisse elanud,» ütleb ta.

Koondis valmistub MM-valikmängudeks ja Maailmaliiga kohtumisteks. Juba homme sõidetakse laagrisse Portugali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles