Venemaa alistas jäähoki MMil kindlalt Saksamaa

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokimehed on MMi hästi alustanud. Fotol Artemi Panarin.
Venemaa hokimehed on MMi hästi alustanud. Fotol Artemi Panarin. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Jäähoki MMil alistas Venemaa Kölnis peetud kohtumises 6:3 Saksamaa ja jätkab alagrupis liidrikohal.

Avamängus Rootsist tänu karistusvisetele üle olnud ja seejärel 10:1 Itaalia purustanud Venemaa alustas kohtumist sakslastega teravalt kui juba minuti ja nelja sekundi järel viis Vadim Šipatšjov nad juhtima. Avakolmandiku lõpus kasvatasid Šipatšjov ja Sergei Plotnikov kahel korral arvulisest ülekaalust edu veelgi.

Teisel kolmandikul realiseeris Nikita Gussev taas arvulise ülekaalu ja peagi lisas Nikita Kutšerov viienda värava. Lõpukolmandikul ärkas ka Saksamaa, kui Brooks Macek viskas nende avavärava. Kaks ja pool minutit hiljem lisas Philip Gogulla arvulisest ülekaalust teisegi tabamuse, ent sellele vastas oma teise väravaga Kutšerov ning Frederik Tiffelsi värav 50 sekundit enne mängu lõppu vormistas kõigest lõppskoori. Artemi Panarin sai Venemaa kuuest väravast nelja puhul kirja söödupunkti.

B-grupis oli Kanada 6:0 üle Valgevenest. Kaks väravat viskasid nii Brayden Point kui ka Nathan MacKinnon, ühe tabamuse lisasid Jeff Skinner ja Claude Giroux. Kanada on võitnud kõik kolm senist kohtumist, Valgevene aga kõik kolm mängu kaotanud.

Kui Venemaa on saanud kaks võitu normaalajal ja ühe lisaajal, siis kaotuseta jätkab lisaks neile veel kaks korda normaalajal võidutsenud Läti. Õhtul kohtuvad A-grupi mängus USA ja Rootsi, B-grupis on vastamisi Tšehhi ja eile Prantsusmaalt šokk-kaotuse saanud Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles