Eesti korvpallikoondislane krooniti Taani meistriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kitsing Eesti koondise särgis.
Kristjan Kitsing Eesti koondise särgis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti korvpallikoondislane Kristjan Kitsing krooniti Aarhusi Bakken Bearsi ridades Taani meistriks.

Bakken Bears alistas finaalseerias mängudega 4:1 Horsens IC. Viimaseks jäänud kohtumises teenis eestlase koduklubi 81:73 võidu.

Finaalseerias episoodiliselt mänguaega teeninud Kitsing viibis viimases matšis väljakul 16 sekundit. Võitjate resultatiivseim oli otsustavas mängus Devaughn Akoon-Purcell 25 punktiga.

Läbi hooaja andis Kitsing siiski koduklubi edusse üsnagi korraliku panuse – Taani liigas jäi tema arvele keskmiselt 8,9 punkti, 3,4 lauapalli, 0,8 resultatiivset söötu ning tema kasulikkuse tegur oli 9,3.

Kitsingu jaoks oli see esimene hooaeg välismaal mängida ja loomulikult oli Taani meistritiitel esimene esikoht välisriigis. Eesti meistriks on Kitsing kroonitud neljal korral.

Käimasolevat hooaega alustas ta Argentinas Estudiantes Concordia ridades, kuid seal pallis ta ainult kaks kuud. Argentinast siirdus ta juba Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles