Martin Rump lõpetas Aasias Audi sarja avaetapi üldarvestuses kolmandana

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Sutton Images

Audi R8 LMS Cup hooaeg avati läinud nädalavahetusel Malaisias Sepangi F1 ringrajal. Osalejate seas oli ka eelmisel aastal samas sarjas edukalt esinenud Eesti võidusõitja Martin Rump. Mõlemas kvalifikatsioonisõidus, kus sel hooajal otsustatakse stardikoht vastavalt esimeseks ja teiseks võistlussõiduks, oli eestlane neljas.

Laupäeval toimunud esimesel sündmusterohkel võistlussõidul oli Rump finišis teine. «Suutsin veerevstardis oma positsiooni säilitada ja esimeselt ringilt tulin juba kohavõrra kõrgemal, kui õnnestus 14. kurvis mööduda sarja kolmekordsest meistrist Alex Yoongist,» rääkis Rump.

«Meil oli äge võitlus, kus mul õnnestus peale jääda ja peagi sõita vahe sisse. Keset sõitu tuli rajale turvaauto, mis kahandas vahed ja tegi asjad taas huvitavaks. Kuid hoog oli mul hea ja peagi olin Alexilt uuesti eest ära, samal ajal säästes oma push-to-pass-vajutusi, et sõidu lõpupoole teist kohta rünnata. Seda polnud aga vaja, kuna eessõitja oli sunnitud tehnilise rikke tõttu katkestama. Näitasin sõidu lõpus kiiremaid aegu ja tõin auto mugavalt teisel kohal finišisse,» lisas Rump.

Pühapäevases võistlussõidus, kus vastavalt sarja reeglitele tuli kanda 35 kg eduballasti, koges eestlane stardis kerget ärevust, kui paigaltstardis oli probleem launch-control’iga. Kõik laabus siiski ehmatusega, ent loovutada tuli üks koht. Rumpi võistlus kulges sarja endise meistri, Hong Kongi esindava Marchy Lee tugeva surve all.

Sellest hooajast on taas kasutusel nn push-to-pass (P2P) nupp, mis annab selle kasutajale ca 10 sekundiks 50 lisahobujõudu. Seega tuleb sõitjatel neid vastavalt olukorrale kas kasutada või säästa. See lisab võistlusele uue taktikalise mõõtme. Rump jäi küll algul Lee rünnakuid tõrjudes vähemusse, kuid võistluse edanedes suutis ta vaatamata oma 35 lisakilole rehve paremini hoida, konkurendil eest ära sõita ja läheneda hoopis eesolevale Franky Chengile. Finišis oli eestlane viies.

«Pidasime Marchyga korraliku lahingu. Ta tegi mu esimesed ringid ikka päris keeruliseks. See oli hea võitlus ja olen talle selle eest tänulik,» kirjeldas Rump sõitu. «Ilmselt suutsin paremini rehve hoida ja samas push-to-pass’e vähem kulutada. Kolmas koht sarja edetabelis on hea alguspunkt ja ootan põnevusega järgmist etappi Jaapanis.»

Kokkuvõttes hoiab eestlane sarjas pärast esimest etappi kolmandat kohta. Rumpi järgmine võistlus leiab aset 19.-21. mail Blancpain Asia sarja raames Tais, Buriramis Chang Internationali ringrajal. Järgmine Audi R8 LMS Cupi etapp toimub Jaapanis Suzuka ringrajal 9.-11. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles