Täiseduga jätkav Läti sai jäähoki MMil raske, aga magusa võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jäähokikoondis on alustanud MMi väga hästi.
Läti jäähokikoondis on alustanud MMi väga hästi. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Jäähoki MMil sai üliraske võidu Läti, alistades 2:1 Itaalia. Kolme mängu järel kolme võiduga jätkavate lätlaste võiduvärava viskas minut ja 19 sekundit enne lõpusireeni Andris Dzerins.

Itaalia oli Marco Insami tabamusest juhtima asunud, kui mängitud oli vaid 3.38. Avakolmandiku keskel viigistas Dzerins aga arvulisest ülekaalust seisu ja tõi seejärel lätlastele ka võidu.

Läti sai kahes esimeses voorus jagu nii Taanist kui ka Slovakkiast. Itaalia jäi esmalt lisaajal alla Slovakkiale ja seejärel suurelt 1:10 Venemaale. Kuna Venemaa alistas rootslased avavoorus karistusvisetega, on Läti praegu Kanada kõrval ainus võistkond, kes võitnud turniiril kõik kolm senist mängu normaalajal.

Norra oli Sloveeniast kindlalt üle

B-grupis küttis Norra tulemusega 5:1 sauna Sloveeniale. Juba avakolmandikul asuti Mathis Olimbi, Ken Andre Olimbi ja Kristian Forsbergi tabamustest 3:0 juhtima, teisel kolmandikul suurendas Aleksander Reichenberg arvulisest ülekaalust edu veelgi. 15 sekundit enne teise kolmandiku lõppu viskas Robert Sabolic sloveenide auvärava, kuid viimasel kolmandikul vormistas Patrick Thoresen lõppseisu.

Norral on nüüd tabelis kaks võitu ja kaotus, Sloveenia on kaotanud kaks mängu normaalajal ja ühe karistusvisetega, kui avavoorus jäädi alla Šveitsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles