Galerii: dramaatiline penaltiseeria viis Tammeka karikafinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti karikavõistluste esimene finalist on Tartu Tammeka, kes alistas penaltiseeria järel Paide Linnameeskonna. Normaal- ja lisaajal väravaid ei löödud, penaltiseerias sai otsustavaks Tammeka väravavahi Karl Johan Pechteri tõrje, kui ta suutis pareerida Paide viienda lööja Magnar Vainumäe pehme löögi.

Väga lahtise mängu normaal- ja lisaajal väravaid ei löödud ning nii pidi finalist selguma 11 meetri karistuslöökide abiga. Paide asus kohe juhtima, kui Magnus Karofeld tõrjus Andre Paju löögi ning Andre Frolov palli kindlalt võrku saatis. Sander Kapper lõi Tammeka teise penalti sisse, kuid Martin Kase veeretas palli väravast mööda ja seis oli taas 2:2 viigis.

Mõlemad meeskonna kolmandad lööjad Randin Rande ja Jasper Uwaegbulam ei vääratanud, seejärel saatis Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz kogu seeria parima penalti ülemisse väravanurka. Vainumäe eksimuse järel olid karikafinaali võtmed Tammeka kapteni Kaarel Kiidroni käes ja keskkaitsja kindel löök värava keskele tõigi tartlastele finaalikoha.

Tartu meeskond on Eesti karikafinaalis kolmandat korda. 2008. aastal kaotas Tammeka eelkäija Maag/Tammeka 1:3 Florale ja 2014. aastal jäi Tartu Santos 0:4 alla Levadiale. Tammeka jääb tänavust finaalivastast ootama homsest teisest poolfinaalist, kus on vastamisi valitsev Eesti meister Infonet ja tugevuselt neljandas liigas mängiv Narva United.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles