Superagendi hiigelkasum pani FIFA tööle

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Pogba (paremal)
Paul Pogba (paremal) Foto: Carl Recine/REUTERS

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) vaatab lähemalt üle Paul Pogba ülemineku, mis läks Manchester Unitedile ametlikult maksma 105 miljonit eurot. Hiljuti tuli avalikuks, et Pogba superagent Mino Raiola teenis üleminekut vahendades koguni 41 miljonit naela ehk pea 49 miljonit eurot.

FIFA on Unitedilt palunud selgitust tehingu üksikasjade kohta. Täpsemalt soovitakse teada, kes ning millisel moel olid tehinguga seotud. Unitedi pressiesindaja sõnul on FIFA kõik dokumendid kätte saanud juba ülemineku esimesest päevast.

Koos Raiola meeletu vahendustasuga, selgus ka Pogba täpne töötasu. Pogba nädalapalgaks on 196 194 eurot. Lisaks saab Pogba klubilt aastas 3,4 miljonit eurot lisaks. See summa tuleb Pogba nimega seotud nänni müümisest. Prantsusmaa koondislase aastateenistuseks tuleb kokku 13,6 miljonit eurot.

Alates järgmisest hooajast hakkab Pogba aga lisaks palgale saama 4 miljoni euro suurust lojaalsusboonust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles