Video: võistlussõidu kolmandana lõpetanud Karpak parandas EMil positsiooni

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Robert Deaves

Eile peeti Prantsusmaal Marseille’s toimuvatel Finn klassi Euroopa meistrivõistlustel nõrgas tuules ainult üks võistlussõit. Eestlane Deniss Karpak tõusis tänu heale sõidule üldarvestuses seitsmendaks.

Päeva esimest võistlussõitu ei õnnestunudki tuule vaibumise tõttu esimesel katsel lõpetada ning seal parajasti korraliku edumaaga juhtpositsioonil olnud Deniss Karpak (KST) pidi leppima sõidu katkestamisega.

Pärast pooleteist-tunnist sobivama tuule ootamist anti kolmandale sõidule uus start, kus Karpak pidi lõpuks kahele konkurendile siiski alla vanduma ning purjetas üle finišiliini kolmandana.

Neljas võistlussõit tuli taaskord tuule kadumisel katkestada ning sellega otsustati ka võistluspäev lõppenuks lugeda. Üldkokkuvõttes õnnestus Karpakil eduka päeva järel tõusta seitsmendale kohale. Liidrina jätkab Suurbritannia purjetaja Ben Cornish.

Laupäeva hommikuni peetakse avaseeria sõite, millele järgnevad pärastlõunal finaalid: poolfinaalis stardivad avaseeria järel 4.-10. kohal olevad seitse võistlejat, selle järgnevas finaalis aga võistlevad avaseeria kokkuvõttes 1.-3. kohal olnud paadid ning poolfinaali kaks paremat. Regati 1.-10. koha lõpptulemused selguvad puhtalt poolfinaalis ja finaalis saavutatud tulemuste alusel.

Teise päeva kokkuvõte:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles