Pärnu peatreener enne pronksiseeriat: Tartu probleemid on ülepaisutatud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Rannula sihib treenerina elu esimeset Eesti meistriliiga medalit.
Heiko Rannula sihib treenerina elu esimeset Eesti meistriliiga medalit. Foto: MADIS SINIVEE/PÄRNU POSTIMEES

Homme algab korvpalli Eesti meistrivõistlustel poolfinaalseeria, kus avamängus võõrustab Tartu Ülikool Pärnu Sadamat. Pärnakate korvpallimeeskonna peatreeneri Heiko Rannula sõnul andis poolfinaalis Rapla seeriavõit mängijatele eneseusku, et Tartu ei ole alistamatu. Ka seerias.

«Hea mängu puhul on kõik võimalik. Hästi palju loeb esimene mäng. Kui esimeses mängus neile enesekindluse kätte anname, läheb raskeks,» ütles Rannula Postimehele. Ta tunnistab, et Eesti korvpallis on tekkinud kuvand, et Tartu ja Kalev/Cramo on alistamatud. Nüüd näitas finaali jõudnud Rapla, et 2017. aastal on reaalsus teine.

«Selliseid hetki, nagu tekkis Tartul, tuleb ikka ette. Ka kõvemates satsides väljaspool Eestit. Eestis ei ole keegi kellestki peajagu üle. Seega ei saa öelda, et tegemist oleks suure imega olnud. Rapla on ju paberil ikkagi kõva meeskond,» lausus Rannula.

Kolme võiduni peetava pronksiseeria eel ei julge Rannula aga medalivõitu lubada. Samuti ei hakka ta lubama, et vähemalt üks mäng Tartult kätte saadakse. Pärnu lihtsalt ei ole tema sõnul nii kõva sats, et selliseid asju valjult välja öelda. Küll aga lubas Rannula oma meeste poolt võitlust.

«Meil pole kaotada midagi. Lähme seeriale vastu sama tundega nagu poolfinaalseeriale. Kui Tartu hoida alla 70 punkti, siis on kõik võimalik,» lausus Rannula. Kui aga Tartu saab on rünnaku käima, läheb Pärnul keeruliseks.  «Tartu vastu suuri punktiskoore on raske visata, eriti meil.»

Rannula usub, et meeskond on pronksiseeriaks valmis. Tõsi, pisivigastused on küll ettevalmistust veidi seganud. «Praegu tundub, et Saimon Sutt on korras. Seega on meil need mängijad, kes parasjagu rivis on. Suuri probleeme pole,» avaldas Pärnu peatreener.

Kuigi Tartu pidi poolfinaalis valusa kaotusega leppima, usub Rannula, et motivatsiooni Gert Kullamäe juhendatavatel leidub küllalt. «Nende jaoks on auasi see hooaeg korralikult ära lõpetada, tõestada on neil palju.»

Pärast Rapla finaali pääsemist on paljud eksperdid Tartu esindusmeeskonna murekohti lahanud. «See asi on kindlasti ülepaisutatud. Sel hooajal leidis Tartu endale lihtsalt poolfinaalis võrdse vastase. Usun, et Tartu tuleb järgmisel aastal kindlasti tugevamalt tagasi.»

Kui suureks hindab aga Rannula reedel algavas finaalseerias Rapla võimalusi? «Kõik oleneb lõpuks ikkagi Cramost – kui nad teevad oma korralikult ära, peab Rapla end kõvasti ületama. Palju loeb ka Tallinna mängudest. Kui Rapla sealt ühe kätte saab, saavad nad enesekindlamalt kodumängudele vastu minna. Siis on neil juba lootust.»

Kuid kumb on tõenäolisem: kas Rapla meistritiitel või Pärnu pronksmedal? «Pean ikkagi omadesse uskuma. Meil on suurem lootus,» vastas Rannula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles