Ott Tänak peab MM-tiitlit tänavu keeruliseks, aga mitte võimatuks ülesandeks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaku ja Latvala hommikune sparring.
Tänaku ja Latvala hommikune sparring. Foto: @World/M-Sport

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak ihkab võimalikult kiirelt oma esimese MM-etapi esikoha kätte saada – võidurõõm oleks üks pluss, aga nõnda saaks ka kaelast stressi, mis rallimeest triumfi ootuses vaevab.

Tänaku senine teekond autoralli MM-sarjas: aasta 2012 oli läbikukkumine, 2015 üle kivide ja kändude tagasitulek ja 2016 nõrkadel Dmacki rehvidel kannatamine. Nüüd on saarlane tõotatud maal. «Üle tüki aja, nagu me ise ütleme, tõsises tehasemeeskonnas,» nendib Tänak. Tema M-Sporti tiimist leivaisal puudub küll suure autotootja otsene rahaline tugi nagu Hyndail, Toyotal või Citroenil, aga ometi on osalt Tänaku usina autoarendustöö ja osalt neljakordse maailmameistri Sebastien Ogieri liitumise tulemusel praegu tipus mis tipus. «Meeskonnavaim on tugevam kui varasematel aastatel.»

Kõik see vaatab vastu ka MM-tabelist, kus Tänaku nime leiab karjääri parimalt, neljandalt realt. Tõsi, kaotust Ogierile on juba 36 punktile, aga tulemused säravad: varasema karjääri jooksul neli MM-poodiumi kogunud Tänak on tänavu sinna kerkinud juba kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles