Väravavaht Varusk ja tõhus kiirrünnak viisid Serviti finaali juhtima

Ott Järvela
, Põlva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti vasakäär Henri Sillaste oli seitsme väravaha esimese finaalmatši üleplatsimees.
Põlva Serviti vasakäär Henri Sillaste oli seitsme väravaha esimese finaalmatši üleplatsimees. Foto: Margus Ansu

Kui Põlva Serviti viimati (2014) Eesti meistritiitlist ilma jäi, oli kurja juureks kodus kaotatud avamäng, sest koduväljakueelis on Eesti käsipallis kõva valuuta. Eilegi kippus võõrustaja Serviti finaalseeria avamängus esmalt Kehrale kingitust tegema, aga sai siis kaitse korda ja võitis 23:21.

Serviti oli nimelt matši alguses seitse ja pool minutit kuival ning jäi 0:3 kaotusseisu. Selge ohumärk. Aga tugevad on ja võidavadki need, keda raske seis verest välja ei löö. Serviti võitles end 14. minutiks 6:6 viigini ja sai siis kaitse pidama, sest allesjäänud 46 minuti jooksul jõudis Kehra sihile vaid 15 korda. Otsustavaks sai Serviti 4:0 vahespurt seisult 16:16, millele Kehral vastus puudus.

«Kaitsega ei saa nuriseda, sest vastane viskas 23 väravat, aga Serviti agressiivne kaitse pääses maksvusele ja aitas neil kiirrünnakutest hõlpsaid väravaid saada, mis otsustaski. Positsioonirünnakuga nad meid ei kimbutanud,» analüüsis Kehra tagamees Uku-Tanel Laast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles