Galerii: Soome jäähokikoondise lootus jäi läbi raskuste elama (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome jäähokikoondis pääses täna MM-finaalturniiri neljandas alagrupikohtumises üle noatera, kui alistas viimase kolmandiku tabamustest 5:2 Slovakkia.

Seni vaid ühe võidu teeninud ning kahe kaotusega leppinud soomlased jäid esimesel perioodil 0:1 taha, kuid Veli-Matti Savinaineni ja Mikko Rantaneni väravad viisid nad teise kolmandiku lõpuks 2:1 ette.

Kolmandal perioodi alguses suutis Sloveenia arvulist ülekaalu kasutades Rok Ticari tabamusest viigistada, kuid kolmandiku lõpp kuulus juba soomlastele ning Sebastian Aho ja Markus Hannikaineni väravad hoiavad meie põhjanaabreid MM-turniiril veel pinnal.

Soome mängis alagrupis tulega ka 2014. aasta MMil (kus võideti lõpuks hõbemedal!). Toona tähendas avavoorus Lätilt saadud kaotus närveerimist alagrupiturniiri lõpuni. Veerandfinaali aitas Soome meeskonna Šveits, kes sai viimases voorus Lätist 3:2 jagu.

Pärast tänast kohtumist tõusis Soome oma alagrupis 7 punktiga kolmandaks. Laupäeval kohtutakse Norraga. 

Seis B-alagrupis /  
Seis B-alagrupis /  Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles