Video: Sloveenia rattur tõstis Girol liiga vara käed taeva poole

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Piberniku eilne eksimus Giro d'Italia etapil.
Luka Piberniku eilne eksimus Giro d'Italia etapil. Foto: Kuvatõmmis

Itaalia velotuuri kolmapäeval sõidetud etapil leidis aset vahejuhtum, mida aegajalt ikka ette tuleb. Nimelt arvas Bahrein-Merida meeskonnas koos valitseva Giro d'Italia võitja Vincenzo Nibaliga sõitev sloveen Luka Pibernik, et ta on saanud kirja etapivõidu, kuid tegelikult jäi sõita veel üks ring, kirjutab rattauudised.ee.

Pibernik oli üksinda sõitu juhtimas, mistõttu tõstis ta ekslikult eelviimasel ringil pärast finišikaare alt läbisõitmist käed võidu märgiks taeva poole, kuid sõita jäi veel kuus kilomeetrit. Üle õla vaadates ning peagruppi endale lähenemas nähes sai Sloveenia rattur aga oma eksimusest aru.

«Probleem oli selles, et raadio aku oli tühjaks saanud ning Luka ei kuulnud talle edastatavat infot. Ta on noor rattur ja selliseid asju juhtub,» lausus Nibali pärast sõitu. Pibernik sai etapil 148. koha, jäädes võitjast Fernando Gaviriast (Quick-Step Floors) maha 20 sekundit.

Pibernik saab nüüd oma kogemust jagada leedulasest klubikaaslase Ramunas Navardauskasega, keda tabas identne juhtum 2013. aasta Girol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles