Massa: kui Bottas ei võida, taandatakse ta meeskonna teiseks numbriks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Vormel-1 sarja kogenud brasiillasest piloot Felipe Massa (Williams) ütles, et kui Valtteri Bottas (Mercedes) ei jätka etappide võitmist, siis kukub ta kindlalt meeskonnas Lewis Hamiltoni järel teisele kohale.

Aastatel 2014-2016 Bottase meeskonnakaaslaseks olnud Massa rääkis, et kui praegu MM-sarja juhtiv Sebastian Vettel on Ferrari tiimis kindel esinumber, siis Mercedeses pole olukord sellest aspektist lähtuvalt veel selge. Seejuures usub 36-aastane brasiillane, et soomlasel on võimalust ennast kehtestada küll. «Minu arvates pole võimatu, et Valtteri suudab Lewisega võidelda. Kui ta aga kui ta ise seda soovib, siis just praegu on kõige õigem aeg,» ütles Massa.

«Kui te vaatate Kimi (Ferrari piloot Kimi Räikkönen - toim) tegutsemist, siis ta töötab pidevalt Sebastiani heaks – seega on rollid meeskonnas kõigile selged. Kui aga Valtteri tahab ise liider olla, siis peab ta Hispaanias võitma ning saama Lewisest rohkem punkte. Meeskonnal tuleb siis ümber häälestuda (kui Bottas mööduks üldarvestuses Hamiltonist – toim),» lisas ta.

Mõlemad mehed on tänavusel hooajal võitnud ühe etapi ehk Bottas triumfeeris kaks nädalat tagasi Sotšis ning Hamilton hooaja teisel etapil Hiinas. Seejuures on enne sel pühapäeval sõidetavat Hispaania etappi kahe Mercedese piloodi vahe üldarvestuses kümme punkti.

Täna sõidetud esimese vabatreeningu võitis Hamilton, kes edestas Bottast vaid 0,029 sekundiga. Põhisõit toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 15.

Sõitjate paremusjärjestus enne Hispaania GP-d:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari): 86
  2. Lewis Hamilton (Mercedes): 73
  3. Valtteri Bottas (Mercedes): 63
  4. Kimi Räikkönen (Ferrari): 49
  5. Max Verstappen (Red Bull): 35
  6. Daniel Ricciardo (Red Bull): 22
  7. Sergio Perez (Force India): 22
  8. Felipe Massa (Williams): 18
  9. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso): 11
  10. Esteban Ocon (Force India): 9
  11. Nico Hülkenberg (Renault): 6
  12. Romain Grosjean (Haas): 4
  13. Kevin Magnussen (Haas): 4
  14. Daniil Kvjat (Toro Rosso): 2
  15. Pascal Wehrlein (Sauber): 0
  16. Lance Stroll (Williams): 0
  17. Antonio Giovinazzi (Sauber): 0
  18. Jolyon Palmer (Renault): 0
  19. Stoffel Vandoorne (McLaren): 0
  20. Fernando Alonso (McLaren): 0
  21. Marcus Ericsson (Sauber): 0
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles