FC Barcelona pallur tahab tennist muuta revolutsioonilise uuendusega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique Madridi tenniseturniiril
Gerard Pique Madridi tenniseturniiril Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS

FC Barcelona kaitsja Gerard Pique näitas sel nädalal, et hoolib ka teistest spordialadest peale jalgpalli ning tuli avalikkuse ette ideega korraldada tennises maailma karikaturniiri.

Pique viibib sel nädalal Madridi tenniseturniiril, kus on kohtunud erinevate ametnike ja mängijatega, et tutvustada oma uut ideed, mis võiks kas asendada või konkureerida Davise karikaturniiriga. Pique arvates tuleb tennist turgutama hakata ning nii võiks pidada kord aastas 10 päeva kestva MK-turniiri, kus saaksid osaleda 16 erinevat meeskonda.

Mitmed tennisetipud on katalaani ideega päri.

«Rääkisin Gerardiga. Ta on võrratu mees ning austan teda selle eest, mida ta on jalgpalliga saavutanud» rääkis Novak Djokovic, kuid lisas ,et pikemalt vesteldud teemal peatuda ei saa.

«Plaani õnnestumine oleneb paljudest teguritest, aga inimesed nagu Gerard on nõus oma aega ja energiat sinna panustama. Loodetavasti viime idee ellu!»

Madridis 20-aastasele horvaadile kaotanud maailma esireket Andy Murray sõnas, et tennisemaailmas pole uute lahenduste läbiviimine sugugi lihtne. «Arvan, et see on erutav idee. Kui see plaan läbi läheb, on see väga-väga hea asi! Tennis vajab sellist lähenemist!»

Rafael Nadal tõdes, et tema klubilised eelistused Pique suhtes eelarvamusi ei tekita. Ometi ei taha ta Davis Cupi veel maha kanda.

«Mul on olnud Davis Cupil häid ja erilisi hetki. Ma ei tahaks sellest võistlusest kunagi halvasti rääkida!» sõnas Nadal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles