Räikkönen ja Verstappen ühel nõul: meie katkestamises oli süüdi Bottas!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikköneni ja Max Verstappeni võistlus Hispaania Grand Prix'l lõppes avakurvis.
Kimi Räikköneni ja Max Verstappeni võistlus Hispaania Grand Prix'l lõppes avakurvis. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/Scanpix

Vormel 1 MM-sarja Hispaania Grand Prix’l esimeses kurvis toimunud kokkupõrke tõttu katkestanud Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Max Verstappen (Red Bull) süüdistasid võistluste järel juhtunus üksmeelselt Valtteri Bottast (Mercedes), kes omakorda rõhutas, et kindlasti ei tekitanud ta kokkupõrget meelega.

Bottas tegi väga hea stardi, aga pidurdas esimese kurvi eel varem kui rivaalid, mille abil jõudsid Räikkönen ja Verstappen tema kõrvale. Seejärel müksas Bottase auto Räikköneni vormeli paremat tagumist ratast, mistõttu paiskus Ferrari otsa Red Bullile. Tagajärg: mõlemad pidid vedrustuse purunemise tõttu võistluse katkestama. Olgu etteruttavalt lisatud, et tehnilise vea tõttu ei jõudnud finišisse ka Bottas.

«Kõik algas, sest mind rammiti kurvis tagumisse paremasse rattasse. Vormel tõusis veidi lendu ja siis polnud olukord enam minu kontrollida ja põrkasin kokku Maxiga,» sõnas Räikkönen. «Juhtunu on täiesti selga – Valtteri sõitis sisse Kimile, kes ei saanud enam autot kontrollida ja põrkas vastu mind. Üldjuhul mahuvad kolm autot avakurvi kõrvuti ära. Ebaõnn,» lisas Verstappen.

Bottas rõhutas, et kõik oli halbade juhuste kokkulangemine ja tahtlikult ta kahe rivaali võistlust ei lõpetanud. «Kokkupõrge polnud sihilik. Kahju, et see juhtus. Ja puude oli tõesti väike.» Kokkupõrget uurisid ka kohtunikud, kes otsustasid Bottast mitte karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles