Kangert Giro esimesest üheksast etapist: see oli põhimõtteliselt proloog

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Pete Goding/GodingImages/Press Association Images

Tanel Kangert (Astana) on Itaalia velotuuril pärast üheksat etappi üldarvestuses 11. kohal, kaotades velotuuri üldliidrile Nairo Quintanale kolme minuti ja 15 sekundiga. Eilse üheksanda etapi lõpetas Kangert kõrge seitsmenda kohaga. Mingisuguseid põhjalikke järeldusi ta eilse etapi kõrgest kohast veel tegema ei hakka, sest eestlase sõnul on võidusõit alles poisike.

«Oleme ainult kaks väikest lõputõusuga etappi sõitnud. Kumbki neist polnud mägietapp. See on võrreldes velotuuri viimase nädalaga alles soojendus,» lausus Kangert Postimehele. «Isegi need, kes eile kaotasid, ei ole kaugeltki veel mängust väljas. Võidusõit pole veel poole pealgi. Arvestades mägesid, siis oleme sõitnud alles 20 protsenti.»

Kangerti senine parim üldarvestuse koht suurtuurilt pärineb 2013. aastast, mil ta lõpetas Hispaania velotuuri 11. kohaga. Kas Itaalia velotuurilt võib loota isegi paremat lõppkohta? «Ma ei oska midagi selle peale veel öelda. See, mis praegu toimunud on, on põhimõtteliselt proloog.»

Kas ja kuidas on muutunud Kangerti eesmärgid Itaalia velotuuril esimese üheksa etapi järel ning millal ning kas üldse eestlane ka etapivõitu noolima läheb, loe juba homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles