Johaug pääseb Spordikohtu ette oodatust varem

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix

Võistluskeelu all olev Norra suusataja Therese Johaug sai lõpuks ometi teada kuupäeva, millal saab ilmuda Rahvusvahelise Spordiarbitraažikohtu (CAS) ette. Kui varem lootis dopinguga vahele jäänud norralanna CASi istungile minna juuni lõpus, siis nüüd oodatakse teda Lausanne'i juba 6. juunil, vahendab Aftenposten.

Maailma üks paremaid naismurdmaasuusatajaid Therese Johaug andis mullu septembris positiivse dopinguproovi. Johaugi organismist leiti anaboolset steroidi klostebool, mis jõudis sportlase sõnul tema organismi põletikuvastase kreemi kaudu.

Suusataja kasutas koondise arsti Itaalia suusakuurordi Seiser Almi apteegist ostetud kreemi, sest soovis leevendada huulel päikesepõletust. Norra olümpiakomitee määras suusatajale 13 kuu pikkuse võistluskeelu, kuid rahvusvaheline suusaliit (FIS) kaebas otsuse hiljuti edasi CASi.

Praeguse seisuga lõppeks Johaugi võistluskeeld 19. novembril ehk täpselt enne olümpiahooaja algust. Kui Spordikohus peaks FISi kaebuse rahuldama, võib norralanna Pyeongchangi lennukist maha jääda.

Norralanna advokaat Christian Hjort sõnas Aftenpostenile, et tema klient on soodsa kuupäeva üle rõõmus. «Tahtsime CASi jõuda nii vara kui võimalik. Lootsime, et see juhtub suvel, aga et nii vara, ei oleks me osanud oodata.»

Johaug rääkis juba mai alguses, et on otsuse suhtes optimistlik. «Valmistun selleks päevaks nii hästi kui võimalik. Sellel juhtumil peab olema hea lõpp!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles