Elav tenniselegend Prantsusmaa lahtistel ei mängi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

18 suure slämmi turniiri võitnud Roger Federer teatas, et ei võistle Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel.

Viimati aprilli alguses Miami tenniseturniiri finaalis Rafael Nadali alistanud Federer võttis juba siis võistluspausi ning teatas nüüd, et pikendab puhkust. Šveitslane eelistab valmistuda juunis muruväljakutel ja kõvakattega väljakutel peetavateks turniirideks. Federeri saab taas platsil näha Wimbledonis.

«Pean ühel hetkel mõistma, et planeerimine on minu vastupidamise võti,» selgitas 35-aastane tennisist BBC vahendusel oma otsust. «Jään igatsema Prantsusmaa fänne, kes on mind alati toetanud ning loodan nendega Roland Garros’l kohtuda järgmisel aastal.»

1999. aastal Prantsusmaa lahtiste debüüdi teinud Federer ei võistelnud Pariisis ka eelmisel aastal, sest teda segas seljavigastus. Nii katkestas ta ka oma seeria, sest seni oli ta teinud kaasa 65 järjestikusel suure slämmi turniiril ning sellel sajandil polnud šveitslane veel ühtegi suurt slämmi mängimata jätnud.

Prantsuse lahtised algavad 28. mail ning võitja selgub 11. juunil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles