Kirsipuu: Kangert võib heal päeval puhtalt jõuga kõigile ära teha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Endine profirattur Jaan Kirsipuu hoiab pingsalt Itaalia velotuuril silma peal. Kui ta ei jõua etappe otseülekandes vaadata, teeb ta seda kordusest. Üldarvestuses kõrgel 11. kohal oleva Tanel Kangerti kohta ütleb Kirsipuu, et eestlane veel ideaalses vormis pole.

«Näha on, et midagi nagu jääks veel puudu. Samas oli üleeilne etapp paljulubav. Selline etapp lõpetada seitsmendana… pole paha. Aga päris viimast käiku tal veel pole. Usun, et ta on enamaks võimeline,» ütles Kirsipuu Postimehele.

Kangert ei olnud kohe velotuuri alguses Astana liider, kuid viimastel etappidel on teda palju aidatud ning eestlane tunnistas tänases Postimeheski, et tunneb suurt vastutust. Samas ei ole meeskond talle pingeid peale pannud ning Kirsipuu hinnangul aitab see Kangertile ainult kaasa.

«Arvestades kõike, mis enne Girot juhtus, ei usu, et talle mingi surve peale pannakse. Ta sõidab pingevabalt ning kuna tal liidrikogemus puudub, on tal selliselt lihtsam,» ütles Kirsipuu.

Kangert pole jätkuvalt maha matnud ka unistust etapivõidust, kuigi tänu heale kohale üldarvestuses on see praegu raske. «Ta on praegu kokkuvõttes nii lähedal, sellepärast on see raskem. Aga kaks nädalat on veel minna. Kui tal super jalg on, võib ta heal päeval puhtalt jõuga kõigile ära teha,» jätkas Kirsipuu.

Millised etapid Tour de France’il neljal korral etapivõidu teeninud Kirsipuu sõnul Kangertile võimalikku etapivõitu silmas pidades sobida võiksid? «Pigem rasked etapid, mis ei lõppe mäega, vaid on tehnilised. Paljud ei tea, aga Tanel on ratta seljas väga osav, ka allamäge. Ta on suuteline teiste eest ära sõitma. Kui finiš on mäkke, siis põhimehed lähevad kohta parandama. Kui lõpp on aga teistsugune, siis on tähelepanu mujal.»

Kuigi Kirsipuu on Girol pingsalt silma peal hoidnud, ei osanud ta esimese hooga tänavuse velotuuri kohta erilisi tähelepanekuid teha. Küll aga kommenteeris ta üheksanda etapi lõputõusu eel toimunud kukkumist, kus üks grupis olnud rattur põrutas otsa politsei mootorrattale ning niitis endaga maha veel mitu teist sportlast. Teiste hulgas kõrges mängus olnud Adam Yatesi (Orica-Scott), Geraint Thomase (Sky) ja Mikel Landa (Sky).

«See oli õnnetus. Tsikkel ei seisnud kõige paremas kohas, aga ratturid olid tähelepanematud. Mindi täie gaasiga, kutid ei ole enam adekvaatsed,» andis Kirsipuu enda hinnangu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles