Soome kapteni ootamatu kogemus: kohtunik saatis mind pikalt (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasse Kukkonen (keskel) mängus Šveitsiga.
Lasse Kukkonen (keskel) mängus Šveitsiga. Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/SCANPIX

Soome jäähokikoondise kapten Lasse Kukkonen kirus pärast 2:5 kaotust Kanadale kohtunikku Mark Lemelini, kes olevat ta arupärimise peale sirgelt ja selgelt sinna saatnud, kus päike ei paista, vahendavad Soome väljaanded Iltalehti, Ilta-Sanomat ja MTV Sport.

Esimest kolmandikku oli mängitud 13.35, kui kohtunikud määrasid soomlasele Sebastian Ahole väidetava vägivallatsemise eest üsna kaheldava kaheminutilise karistuse. Kapten Kukkonen läks otsuse kohta aru pärima ja sai Lemelinilt ootamatu vastuse.

«Sealt tuli kaks sõna: fuck you! Ütlesin kohtunikule, et esiteks ei tohi sa minuga niimoodi rääkida ja teiseks pole ma sulle veel midagi öeldagi jõudnud, rahune maha. Tema lajatas seepeale solvamise eest kümneminutilise karistuse,» torises Kukkonen Soome ajakirjanikele.

35-aastane Kukkonen, kes on hokit mänginud kaks aastakümmet, tunnistas, et niisugust nalja pole tema elus enne ette tulnud. «Kõike on nähtud, nüüd siis seda ka. Loodetavasti pakkus see kohtunikule rahulolu. Ega vilemehed ole ka mingid robotid, neilgi on emotsioonid, aga mingi enesekontroll võiks siiski säilida,» leidis Kukkonen.

Samas ei tahtnud kapten kohtunike teemal liialt hädaldada. «On nagu on, kõik teevad vigu. Mingit kaebust me esitama ei hakka, las kõrgemad härrad otsustavad. Olnut olematuks ei tee, lähme edasi,» sõnas ta.

36-aastane ameeriklane Lemelin vilistas kolm aastat NHLis, kuid arvati tänavuse hooaja eel sealsete kohtunike ridadest välja. NHLis kokku 58 mängus õigust mõistnud Lemelin töötas seetõttu viimase aasta jooksul Euroopas Erste Bank Eishockey Ligas, kus mängib 12 meeskonda neljast riigist – Austriast, Tšehhist, Ungarist ja Sloveeniast.

Soome 2:5 kaotus viimases alagrupimängus tähendab seda, et oma alagrupis jäädi neljandaks ja veerandfinaalis minnakse vastamisi teise alagrupi võitnud USA koondisega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles