WTA juht noomis Šarapova vabapääsmeta jätnud Prantsusmaa tenniseliitu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

WTA juht Steve Simon avaldas pahameelt Prantsusmaa tenniseliidu (FFT) üle, kes ei pakkunud Maria Šarapovale Prantsumaa lahtisteks vabapääset. Pahameelt ei tekitanud mitte fakt, et Šarapova ei pääse turniirile, vaid see, kuidas tenniseliit oma otsust põhjendas.

Eilne päev oli hiljuti 15-kuulisest dopingukaristust kandnud Šarapovale eriti valus – ta pidi Rooma tenniseturniiri vigastuse tõttu pooleli jätma ning sai halva uudise Prantsusmaa lahtiste osas. «Vabapääsme anname neile, kes tulevad tagasi vigastuspausilt, mitte dopingu tõttu võistluskeeldu kandnud sportlastele,» põhjendas FFT juht Bernard Giudicelli otsust Šarapovat turniirile mitte lubada.

Simoni sõnul pole selline põhjendus adekvaatne. «Vabapääsmete saajad otsustavad ainuisikuliselt turniiride korraldajad. Mina toetan alati vabapääsme saajaid ning soovin neile edu. Prantsusmaa lahtistest tuleb väga põnev turniir,» juhatas Simon oma avalduse sisse.

«Millega ma aga pole nõus on see, mis alustel FFT oma otsuse Maria Šarapova osas tegi. Ta on oma karistuse ära kandnud. Antidopingu programm on ühtne kõigile – WTA-le, ITF-ile, ATP-le ja suure slämmi turniiridele. Keegi ei tohi omakohtuna teistele lisakaristust määrata,» jätkas Simon.

30-aastane Šarapova on karjääri jooksul võitnud Prantsusmaa lahtised kahel korral: 2012. ja 2014. aastal. Kokku on venelanna karjääri jooksul võitnud viis suure slämmi tiitlit. Lisaks kahele Prantsusmaa lahtiste triumfile on Šarapova 2004. aastal võitnud Wimbledoni, 2006. aastal US Openi ning 2008. aastal Austraalia lahtised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles