Kõrvemaa EMV-l on stardis rekordarv võistluspaare

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016 a Eesti meister Maria Runno hobusega Playon Kõrvemaal.
2016 a Eesti meister Maria Runno hobusega Playon Kõrvemaal. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Laupäeval, 20. mail peetakse looduskaunis Kõrvemaal juba teist aastat järjest rahvusvahelist kestvusratsutamise võistlust, mille raames selgub ka seenioride Eesti meister.

Kõrvemaal võisteldakse kolmel distantsil 60 km, 80 km ja 120 km. Rahvusvahelises arvestuses osaletakse 80 km ja 120 km rajal. Eesti meister selgub samuti 120 km läbimise järel ja siin on end üles andnud rekordiliselt palju paar, lausa 9. Võistluse korraldaja Katrin Liivi sõnul pole seenioride arvestuses kunagi enne nii palju paare korraga stardis olnud. „Osalevate seeniorsportlaste tase on väga kõrge ja kuna Kõrvemaa rajad on väga tehnilised ning ilm tõotab tulla soe, siis kindlasti on oodata väga põnevat medaliheitlust.“ Rahvuslikes klassides asub rajale kokku 17 paari.

Samuti on kõrge rahvusvaheliste osalejate tase. Tugev esindus on kohal Soomest, kahe sportlasega on esindatud ka Poola. Juba teist korda otsustas Kõrvemaale võistlema tulla üks Euroopa tugevamaid sõitjaid rootslanna Maria Hagmann-Eriksson hobusel MZ Maymoon, kellega võideti mullu Kõrvemaal 160 km distants. Maymoon pälvis tookord ka Best Condition auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles