Tänak Postimehele: hea, et auto laiali ei kukkunud (1)

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Viljar Voog

M-Spordi ralliäss Ott Tänak hoiab küll Portugali MM-ralli reedese päeva järel liidrikohta, kuid temagi ralli pole möödunud probleemideta. Ralli kuuendal kiiruskatsel kahjustas eestlane oma Ford Fiesta WRC esiõõtsa.

«Esimene päev ei tähenda midagi. Sain homseks hea stardikoha kätte – see on oluline. Olen rahul, et siia üldse tagasi jõudsin,» ütles Tänak Postimehele. «Hea, et auto laiali ei kukkunud. Keskmisel katsel läks esiõõts vähe puruks. Katsed olid päris karmid. Hea, et ta päris küljest ära ei kukkunud.»

Esiõõtsa purunemise põhjustasid karmid rajaolud. «Rajaolud olid suhteliselt kehvad, lööke tuli päris palju. Üks neist venitas õõtsa välja, üritasime veel seadistada, et see viimaseks pikaks katseks sõidetav oleks, aga päris keeruline oli sõita. Jooksud olid paigast ära,» tunnistas Tänak.

Tänaku edu teisel kohal oleva Dani Sordo ees on 4,6 sekundit, kolmandal kohal oleva Sebastien Ogier’ ees 5 sekundit. «Viimasel pikal katsel me kaotasime Ogier’le. Me oleks seal pidanud kiiremad olema, sest tema oli esimene teel. Aga lõpuks olen rahul, et me nii vähe kaotasime,» jätkas Tänak.

Esimest korda sel aastal tunneb eestlane, et auto on ideaalilähedane. «Auto on üldiselt väga hea olnud. Oleme detaile muutnud, aga täna väga ei kurda. Esimest korda sel aastal tundub, et oleme ideaalile lähedal. Üleüldiselt võib päeva kordaläinuks lugeda. Kui hommikul oli seis väga tihe, siis pärastlõunal hakkas juhtuma. Saab huvitav olema, niisama ei juhtu siin midagi,» lausus Tänak.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles