Kohtunikud kergitasid Neuville’i esikolmiku kannule

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville Portugali ralli avapäeval.
Thierry Neuville Portugali ralli avapäeval. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ööga on Portugali ralli paremusjärjestuses toimunud oluline muutus: reedese viimase kiiruskatse finišis kuuendat kohta hoidnud Thierry Neuville on tõusnud neljandaks. Viimased kaks MM-rallit võitnud belglase kaotus esikohta hoidvale Ott Tänakule on 11,1 sekundit.

Neuville’i kerkimise põhjus peitub seitsmenda kiiruskatse lõpplahenduses. Tänaku liidrikohta jahtinud Jari-Matti Latvala keeras oma võistlusmasina katusele, sai küll uuesti liikvele, ent kiiresti enam sõita ei saanud. Kahjuks ei jõudnud soomlaseni info, et Neuville on talle jõudnud ohtlikult lähedale ning nõnda pidi Hyundai mees veetma aega Latvala tolmupilves.

«Ta sõitis aeglasemalt kui mu vanaema,» oli Neuville katse lõpus Toyota kolleegi peale pahane. «Ma kaotasin vähemalt 20 sekundit.» 

Portugali ralli kohtunikud nõustusid Neuville’i hinnanguga, et ta polnud oma aeglases sõidus ise süüdi. Küll aga oli neil teistsugune arvamus Latvala põhjustatud ajakaotuse kohta. Kui algselt kaotas Neuville seitsmendal katsel kiireimat minekut näidanud tiimikaaslasele Dani Sordole 19,1 sekundit, siis kohtunike arvates oli Latvala süü sellest 11,6. Seega korrigeeriti belglase katsel näidatud aega – ametlikku protokolli kanti kaotuseks Sordole 7,5 sekundit.

Vangerdus tähendab, et Neuville kerkib kenasti ka ralli üldtabelis – varasemalt kuuendalt kohalt neljandaks. Liidrikohta hoidvale Tänakule kaotab Neuville 11,1 sekundit, Sebastien Ogieri käes olev viimane poodiumikoht on 6,1 sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles