Ragnar Klavan ja Liverpool tagasid pääsu Meistrite liigasse!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelikud Liverpooli mängijad.
Õnnelikud Liverpooli mängijad. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool alistas Premier League`i viimases voorus kodus 3:0 Middlesbrough' ja kindlustas pääsu Meistrite liigasse. Avapoolaja viimasel minutil viis Georginio Wijnaldum Liverpooli 1:0 juhtima, teise poolaja alguses kasvatasid edu Philippe Coutinho ja Adam Lallana.

Liverpool lõpetas liiga neljandal kohal, Watfordi 5:0 alistanud ja kolmanda koha saanud Manchester Cityst jäädi maha kahe punktiga. Meistrite liiga alagrupiturniirile pääsu tuleb seega püüda play-off-vooru kaudu. Esimesena jääb Meistrite liigast sedapuhku välja Londoni Arsenal, kes võitis küll kodus 3:1 Evertoni, ent jäi tabelis ühe punktiga Liverpooli selja taha.

Liverpoolil tuleb Meistrite liigasse pääsemiseks kindlustada koht Inglismaa kõrgliiga esinelikus. Kui Londoni Chelsea ja Tottenham Hotspur on vastavalt tiitli ja teise koha juba kindlustanud, siis põnevaks läheb jaht kahe ülejäänud koha peale.

Viimase vooru eel on Liverpool 73 punktiga neljandal kohal, Manchester Cityst jäädakse maha kahe punktiga, Arsenali edestatakse aga ühe silmaga. City mängib võõrsil Watfordiga ja Arsenal kodus Evertoniga.

Ühtlasi pole ilmvõimatu, et Arsenal, Manchester City ja Liverpool peaksid pärast 38. mänguvooru pidama miniturniiri. Selline variant tuleb mängu vaid juhul, kui nad lõpetavad sama punktisummaga ning on löönud ja lasknud endale lüüa täpselt sama palju väravaid. Peaks aga kaks meeskonda samal pulgal lõpetama, korraldatakse lisamäng. 

Inglismaa kõrgliiga esiviisik 
Inglismaa kõrgliiga esiviisik Foto: J

Klopp: kui me ei võida, ei väärigi me kohta esinelikus

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp üle ei närveeri ning rääkis mängueelsel pressikonverentsil, et hoolealused peavad jalgpalli mängima.

«Mängijad on mulle varemgi tõestanud, et on sellisteks pingelisteks olukordadeks valmis. Selle mängu eel võib paljust mõelda, aga lõppude lõpuks on see ikkagi jalgpall.»

Ta lisas endale omase irooniaga. «Parim asi oleks, kui me oleme pärast kahte minutit 4:0 ees, aga see pole võimalik. Peame valmis olema. Kui meil on selle mängupäeva lõpuks piisavalt punkte, väärime Meistrite liigasse jõudmist. Kui ei jõua, siis me lihtsalt ei väärinud seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles