Ilusad pikad poisid, hüppavad nagu loomad ehk Venemaa näitas maailma tipptaset

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Liis Treimann

VÕRKPALL. Vollekoondis oli sõprusmängus Venemaaga samas rollis nagu Rapla Avis Utilitas korvpallimeistrivõistluste finaalis Kalev/Cramo vastu: üritatakse ja tehakse, mis suudetakse, aga vastane on lihtsalt tugevam. Geimid kaotas Eesti 22:25, 20:25, 21:25.

Kuigi meie koondise liidrid Robert Täht ja Oliver Venno pallivad tippliigades, oli venelastel vastu panna neli Londoni olümpiavõitjat ning viis 2013. aasta Euroopa meistrit eesotsas sidemängija ja kapteni Sergei Grankini ja diagonaalründaja Maksim Mihhailoviga. Kaasani Zeniidis palliv suurim staar Mihhailov vedas Zeniidi sel aastal taas Meistrite liiga võitjaks.

MM-valikmängudeks valmistuva Eesti eelnevad konrtrollmängud Portugali ja Hispaania vastu olid hoopis teisel tasemel, sealt noppisid eestlased viis võitu ja ühe kaotuse.

Et venelastega kohtutakse ka eeloleval pühapäeval MM-valiksarja raames, oli eilne kohtumine heaks ettevalmistuseks, mis «päris mängus» oodata on.

Kapten Kert Toobal ütles, et venelaste vastu esineti isegi üle ootuste hästi. «Üllatasime veidi ja saime enesekindlust juurde. Üheski geimis häbisse ei jäänud ja suutsime isegi järgi tulla neile,» sõnas Toobal.

«Ilusad pikad poisid, hüppavad nagu loomad, täielik maailma tipp,» kommenteeris ta naerulsui vastaste ülipikki ja võimsaid mängijaid. Hispaania ja Portugal olid tema sõnul tunduvalt nõrgemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles