Galerii: Fenerbahce tegi kodulinnas ajalugu ja võitis Euroliiga tiitli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroliiga võitjaks krooniti esmakordselt Istanbuli Fenerbahce, kes alistas koduses Istanbulis peetud finaalis 80:64 Pireuse Olympiacose. Tegu on ühtlasi esimese korraga, kui Euroliiga võidab Türgi klubi.

Seni parimal juhul korra Euroliiga finaalis mänginud, kuid mullu seal Moskva CSKA-le alla jäänud Fenerbahce tüüris võidule Euroopa klubikorvpalli praegune parim treener Željko Obradovic, kes on nüüd võitnud viie eri klubiga üheksa Euroliiga tiitlit.

Võitjate suurimateks punktitoojateks kerkisid finaalis 17 punkti visanud, viis lauapalli võtnud ja viis korvisöötu andnud Nikola Kalinic ning samuti 17 punkti kogunud Bogdan Bogdanovic. Luigi Datome viskas 11 ja Ekpe Udoh 10 punkti. Lisaks pani Udoh vastastele koguni viis (!) kulpi ja valiti ka finaali parimaks mängijaks. Olympiacosele tõi Khem Birch 14 punkti, Nikola Milutinov lisas 10 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles