Video: Fernando Alonso stardib Indy500 võidusõidule viiendalt kohalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso stardib Indianapolise 500 miili sõidule kõrgelt viiendalt kohalt.
Fernando Alonso stardib Indianapolise 500 miili sõidule kõrgelt viiendalt kohalt. Foto: Brian Spurlock/USA Today Sports

Kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Fernando Alonso, kes püüab tänavu Indianapolise 500 miili sõidu esikohta ja jätab seetõttu vahele samal ajal peetava Monaco vormel-1 etapi, stardib legendaarsele võidukihutamisele viiendalt kohalt ehk teisest reast.

Vastavalt Indy500 reeglitele selgitatakse üheksa parema sõitja stardijärjekord välja eraldi kvalifikatsioonivoorus. Alonso sai seal kirja viienda aja, kiireim mees oli uusmeremaalane Scott Dixon. Neljakordne IndyCari sarja meister sai nelja ringi keskmiseks kiiruseks 231,907 mph ehk 373,218 km/h.

Alonso keskmine kiirus oli 231,171 mph. Teise stardikoha sõitis välja Ed Carpenter ja kolmanda Alexander Rossi, kes startis kaks aastat tagasi Minardi roolis ka viiel vormel-1 sarja etapil. Neljas stardikoht kuulub jaapanlasele Takuma Satole, kes võistles vormel-1 sarjas aastatel 2002-08 ja startis 90 etapil.

Sato ja Alonsoga samast reast stardib veel J. R. Hildebrand, kes riivas kvalifikatsiooni kolmandal ringil seina, kuid suutis sõitu jätkata. Kolmandast reast pääsevad järgmisel pühapäeval rajale Tony Kanaan, Marco Andretti ja Will Power.

«Auto oli täna parem kui eile,» sõnas Alonso pärast aja kirja saamist. «Meil oli viimases kurvis probleeme turbo ülerõhuga, mille tõttu mootor läks otsekui piirajasse. Sinna läks pisut aega kaduma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles