Tänak sai Sardiinia ralliks üliohtliku konkurendi juurde - Mikkelsen naaseb WRC sarja!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen võitis mulluse hooaja viimase ralli Austraalias.
Andreas Mikkelsen võitis mulluse hooaja viimase ralli Austraalias. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Sardiinia MM-ralli stardinimekirjas on toimunud näiliselt väike, aga edasist hooaega silmas pidades potentsiaalselt ülioluline muutus: Citroeni WRC meeskonna auto number 9 roolis ei sõida mitte Stephane Lefebvre vaid Andreas Mikkelsen

Möödunud hooajal MM-sarjas Sebastien Ogieri ja Thierry Neuville’i järel kolmandana lõpetanud, ent Volkswageni meeskonna lahkumise tõttu tänavuseks hooajaks tipptiimis sõitjakohata jäänud Mikkelsen alustas hooaega Škoda Fabia R5 masinal ning näitas WRC2 klassis püüdmatut tempot.

Algse Sardiinia stardinimekirja järgi pidanuks Mikkelsen ka Itaalias istuma Fabia rooli, kuid täna andis Citroen teada, et vahetab esimese kuue ralliga vaid 10 punkti teeninud Lefebvre norralase vastu välja.

Citroen on hooaja esimese poolega seni kogunud MM-sarjas 85 punkti, mida on 114 vähem kui Ott Tänaku leivaisal, M-Sport tiimil. «Pärast hooaja kuut esimest etappi ilmneb, et Citroeni meeskonna tulemused on osutunud kasinamaks, kui hooaja eel seatud eesmärgid. Samas on Andreas Mikkelsen otsinud aktiivselt võimalust WRC tipus kaasa lüüa. Seetõttu oleme jõudnud kokkuleppele, et ta võistleb Sardiinia rallil ühe meie C3 WRC roolis. Ma võin öelda, et oleme kõik sellest võimalusest väga elevil,» selgitab tiimiboss Yves Matton otsust.

«Andreasel on sellel rallil paras ports kogemusi, mida me enda kohta öelda ei saa, kuna mullu Citroen seal ei võistelnud. Arvestades vähest ettevalmistusaega ei ole Andreasele seatud ralliks kindlat sihti. Ootame vaid, et ta sõidab kiirusega, mis vastab sellele, kui mugavalt ta end autos tunneb.

Tahame tänada FIAt ja Škoda meeskonda, et nad andsid muudatusele oma heakskiidu, ja Stephane Lefebvre’i, kes annab selleks ralliks oma koha ära. Tegu ei ole talle mingi karistusega,» lisas belglane «Otsuse taga on lihtsalt puhas soov Citroeni võimalusi maksimaliseerida. Stephane on leppinud, et praeguses olukorras oli vaja meeskonna heaolu esimeseks seada. Ta on Sardiinias ikka kohal, osaleb rajaga tutvumisel ning võistleb taas Poola rallil.»

Mikkelsen on mõistagi võimalusest taas WRC rooli istuda elevil. «On avalik saladus, et ma olen juba 2016. aasta hooaja lõpust otsinud võimalust kuidas WRC sarja tipus võistlemist jätkata. Seega olen väga rõõmus, et saan liituda Sardiinia ralliks Citroeni meeskonnaga,» rääkis norrakas. «Kahtlemata on minu autos veedetud aeg ralli alguseks väga kasin, aga peamine on, et saan taas võistelda tippkonkurentsis ja tipptiimis.»

Norraka kasuks räägib Sardiinias oivaline stardikoht: reedesele võistluspäevale minnakse vastu MM-tabeli hetkeseisu järgi, mis tähendab, et erinevalt mitmest teisest konkurendist saab hetkel 11. kohta hoidev Mikkelsen lõigata kasu puhtamatest teeoludest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles