Paide näitas Flora vastu hambaid, kuid tugevam võttis oma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas alistas FC Flora koduväljakul mänginud Paide Linnameeskonna 3:1.

Flora läks mängu Mihkel Ainsalu 10. minuti väravast juhtima, kuid kohtumise 21. minutil põrutas Martin Mägi karistusala joonelt palli Flora värava ristnurka ning viigistas seisu 1:1.

Teisel poolajal viis Brent Lepistu Flora 2:1 juhtima ning mängu viimase värava lõi Rauno Sappinen, kes realiseeris penalti.

«Teisel poolajal läks mast nende väravatega maha. Me ei suutnud enam oma rünnakuid käima saada. Esimesel poolaja esimene pool oli ründefaasis parem, kaitsefaasis mängisime samuti hästi – neil eriti võimalusi ei tekkinud,» ütles Paide mängija Andre Frolov.

«Rong veereb, aga tuleb Paidet kiita. Nad mängisid isukalt ja mõtestatult ning suutsid meile peavalu tekitada. Lõime omad momendid õnneks ära ja lähme kolme punktiga koju,» ütles Flora mees Gert Kams.

Mängu eel:

Flora võitis esimese omavahelise kohtumise 3:0, kaks väravat lõi seejuures keskkaitsja Madis Vihmann. Paide alistamine on osa Flora käimasolevast kümnemängulisest võiduseeriast, mille jooksul on enda värav puhtana hoitud koguni üheksas kohtumises.

Ajalugu soosib Florat

Läbi aegade on Flora ja Paide kõrgliigas kohtunud 33 korda ja Flora on neist mängudest võitnud 29. Vaid korra on Paidel õnnestunud florakad alistada - seda tunamulluse hooaja viimases kohtumises, kui Flora oli juba meistritiitli kindlustanud. Lisaks on kolmes kohtumises näpatud Floralt viigipunkt. Üks neist tuli mulluses esimeses omavahelises mängus, ent kolm järgmist võitis Flora, lubamata Paidel endale ainsatki väravat lüüa.

Kes löövad väravaid?

Flora poolel on hoogu läinud Rauno Sappinen, kes kostitas viimatises 3:0 võidumängus tiitlikaitsjat Infonetti ühe tabamusega ja andis söödu veel ühele väravale. Sarnaselt Sappinenile on viis väravat kirjas ka Zakaria Beglarišvilil, kes jagab seitsme väravasööduga liigas selles arvestuses esikohta. Paide suurim väravakütt on jätkuvalt nelja tabamusega Magnar Vainumäe, kolmel mehel on kirjas kaks väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles