Mis lausega muutis tilgutite all olnud Latvala arstide meelt ning sai loa rallit jätkata?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina MM-ralli, pühapäev. Jari-Matti Latvala.
Argentina MM-ralli, pühapäev. Jari-Matti Latvala. Foto: Timo Anis

Toyota rallisõitja Jari-Matti Latvala pidi Portugali rallil kõvasti oma arste veenma, et nood ta üldse ralliradadele lubaksid.

Latvala jäi haigeks juba legendi koostades, kuid otsustas siiski rallil startida. Laupäeva õhtuks oli ta nii palju vedelikku kaotanud, et ta viidi Porto haiglasse tilgutite alla. Haiglast lasti ta välja pühapäeva varahommikul kell 5.30.

«Ma võtsin valuvaigisteid ning see aitas veidi, kuid probleem oli see, et ma ei saanud midagi süüa. Seega polnud mul üldse energiat. Kui ma laupäeva õhtul kell 20 haiglasse läksin, ütles arst mulle, et ma ei saa pühapäeval sõita. Ütlesin, et pean sõitma. Ma vajan neid punkte,» ütles Latvala Autospordile.

«Lõpuks nad nõustusid ning lubasid mu sõitma, kuid pidin pärast ralli lõppu end ikkagi haiglasse näitama minema. Praegu tunnen end juba paremini ning saan magada. Mu keha ja mõistus on magamatusest täiesti kurnatud,» jätkas Latvala.

Soomane sai Portugalist üheksanda koha ning jääb nüüd MM-sarja liidrist Sebastien Ogier’st maha 40 punktiga. «Sain punktid kirja, kuid minu jaoks oli see elu raskeim ralli. Ma pole kunagi midagi sellist kogenud,» jätkas Latvala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles