Kullamäe: Tartuga on kõik. Mis edasi, ma ei tea (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneriametist lahkunud Gert Kullamäe ütles, et lahkumise peamine põhjus oli kaotus Raplale ja seeläbi 14-aastase vaheaja järel finaalist eemale jäämine.

«Mingid asjad on korvpallimaastikul sellised, mida ei tohi juhtuda. Aga minuga juhtus!» ütles treener naerupahvaku saatel. «Keegi pidi vastutama ja ma võtsin selle vastutuse. Leidsime klubiga, et see on õige hetk anda kellelegi teisele võimalus oma nägemust ellu viima,» ütles Kullamäe, kes ei jätka Tartu klubi juures ka noortega ega mingil muul moel.

«Tartuga on kõik. 11 aastat on pikk aeg, aga nüüd on see läbi. Mis edasi, ma ei oska öelda. Tartu klubi inimestega jään sõpradeks.» Korvpalliga tahab Kullamäe seotuks jääda ka edaspidi. Mil moel, seda ta veel ei tea. Suvel on ta abitreener U18 koondise juures. «Kas jätkan just treeneriametis, ei tea, olen avatud kõigele. Vaatan, mis elu toob,» ütles Kullamäe.

Vaadates tagasi lõppenud hooajale, tõdes nüüd juba endine peatreener, et aimas juba hooaja alguses, et tuleb keeruline aasta. «Kui sügisel saali tulles näed, mida mängijad suudavad ja kes sul on, siis see lõppenud hooaeg oli selline nagu ma ette kujutasin. Leegionärid olid esimest aastat Euroopas, vanemad mehed tulid vigastustest välja,» meenutas ta.

«Rapla kaks mängu olid nagu halb unenägu ja selle eest võtan ma vastutuse. Ma ei saa öelda, et me tegime ülihalva hooaja. Küll oli see õpetlik. Kasvõi see, et mul pole treenerina kogemusi, kuidas sellise hinnaklassiga mängijatega tegeleda,» viitas juhendaja meeskonna kesisele komplekteeritusele ja vahenditele. «Kõik see kokku on suur kogemus, küsimus on selles, mida ma sellega nüüd peale hakkan,» ütles treener.

Ta lisas, et keeruline on ka sellel, kes tema asemele tuleb. «Mitmed mängijad on vanemaks saanud, noorematega on ka nii ja naa. Lisaks läheb mingi aeg remonti meeskonna kodusaal. Aga see on juba tuleviku teema,» lisas Kullamäe.  

Alates 2006. aasta sügisest mängis Kullamäe Tartu Rockis, pärast 2008/2009 hooaega lõpetas ta mängijakarjääri ja jätkas klubi juures abitreenerina. 2011/2012 hooaja keskel nimetati ta Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneriks.

Nende aastate jooksul tuli Kullamäe Eesti meistriks abitreenerina hooajal 2009/2010 ja peatreenerina hooajal 2014/2015 (2011, 2012, 2013, 2014 ja 2016 mängis finaalis ja teenis meeskonnaga hõbeda, hooajal 2016/2017 pronksi). Aastatel 2009, 2010, 2011, 2013 ja 2014 on Kullamäe tulnud treenerina karikavõitjaks ning Balti liigas viinud meeskonna pronksmedaliteni hooagadel 2013/2014 ja lõppenud 2016/2017 hooajal, mullusel 2015/2016 hooajal mängiti Balti liiga finaalis ja saadi kaela hõbemedalid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles