Järgmise aasta Itaalia velotuur algab Taanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herningi linnapea Lars Krarup (vasakul), Giro D'Ialia mänedžer Giacomo Catano (keskel) ja Horsensi linnapea Jan Troejborg.
Herningi linnapea Lars Krarup (vasakul), Giro D'Ialia mänedžer Giacomo Catano (keskel) ja Horsensi linnapea Jan Troejborg. Foto: SCANPIX

Järgmise aasta Giro d’Italia proloog ja kaks esimest etappi sõidetakse Taanis. Kunagi varem pole Itaalia tuuri Skandinaavia teedel sõidetud.

5. mail peetava proloogi stardi- ja finišiala on Herningi messikeskuses. Avaetapp algab Herningis ja kulgeb mööda Jüütimaa teid. Teine etapp algab ja lõpeb Horsensis, tehes vahepeal ringi Jüütimaa idaosas.

7. mai õhtul transporditakse ratturid Billundist Itaaliasse. Milliseid linnu Taanis peetavad etapid läbivad, selguvad läbirääkimiste käigus ehk millised omavalitsused on nõus selle eest maksma. Herning soovis algselt võõrustada Giro starti 2013. aastal, kui linn saab 100-aastaseks, kuid itaallased teatasid, et see pole võimalik.

Herningis on sündinud Saxo Banki juht Bjarne Riis, kuid ta pole aktiivselt Giro võõrustamisega seotud. «Riis sai meie plaanist teada tükk aega tagasi. Oli tähtis, et ta naerataks ja kiidaks selle heaks, kui tal tuleb teiste organiseerimisse kaasatud inimestega juttu,» ütles Herningi linnapea Lars Krarup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles