Dramaatiline võit hoiab elus võimalust tiitlivõidu kordamiseks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Kunitz (vasakul) ja Sidney Crosby tähistamas Penguinsi jõudmist NHLi finaali.
Chris Kunitz (vasakul) ja Sidney Crosby tähistamas Penguinsi jõudmist NHLi finaali. Foto: Charles LeClaire/USA Today Sports/Scanpix

Ligi 20 aasta pikkuse pausi järel on jäähokiliigas NHL õhus võimalus, et korratakse eelmise hooaja võitu. Dramaatiline heitlus Pittsburgh Penguinsi ja Ottawa Senatorsi vahel viis teis aastat järjest finaali Penguinsi.

Idakonverentsi finaalseeria otsustavas kohtumises teenis Pittsburghi klubi teisel lisaajal 3:2 võidu Ottawa üle ning võitis seeria mängudega 4:3. Seejuures oli otsustava värava visanud Chris Kunitz olnud eelnevalt tabamuseta koguni 34 matši järjest. Lisaks jäi viimati 16. veebruaril skoori teinud Kunitzi arvele matši avavärav.

Tegemist oli liiga ajaloos 41. korraga, kui play-off’i seerias läks otsustav kohtumine lisaajale. Tänu Pittsburghi võidule läksid kodumeeskonnad selles arvestuses nüüd 21:20 juhtima.

«Usun, et ei ole suurt vahet, kes väravaid viskab,» sõnas päevakangelane ise NHLi kodulehele. «Oleme lihtsalt õnnelikud, et seeria lõppes meie kasuks. Meil avaneb nüüd ju taas võimalus mängida Stanley karika peale. See nõuab kõigilt suurt tööd.»

Pittsburghist sai sellega nüüd esimene meeskond pärast 2009. aastat ja Detroit Red Wingsi, kes suutnud kahel hooajal järjest finaali välja jõuda. Viimati suutis tiitlit kaitsta samuti Red Wings, kes sai Stanley karikaga koos poseerida hooaegadel 1996/97 ning 1997/98.

NHLi finaalseerias läheb Pittsburgh vastamisi Nashville Predatorsiga, kes alistas mängudega 4:2 Anaheim Ducksi. Esimene kohtumine on kavas juba esmaspäeval.

Kui Nashville mängib üldse esimest korda NHLi finaalseerias, siis Pittsburgh on Stanley Cupi võitnud 1991., 1992., 2009. ja 2016. aastal. Lisaks mängiti tiitilile 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles