Viimased kolm karikafinaali kaotanud Borussia sai ajaloo neljanda võidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia jalgpallimeeskond tähistamas Saksamaa karikavõitu.
Dortmundi Borussia jalgpallimeeskond tähistamas Saksamaa karikavõitu. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaa jalgpalli karikavõitjaks (DFB-Pokal) krooniti tänavu Dortmundi Borussia, kes alistas finaalis 2:1 Frankfurdi Eintrachti.

Võitjameeskond läks kohtumist juhtima juba kaheksandal minutil Ousmane Dembele väravast, kuid 20 minutit hiljem suutis Ante Rebic tuua tabloole viiginumbrid. Borussia võidutabamuse eest hoolitses aga 67. minutil penalti realiseerinud Pierre-Emerick Aubameyang, kes lõi kõikide sarjade peale oma selle hooaja 40. värava.

Nii sai Bundesliga kolmas meeskond Borussia klubi ajaloo neljanda karikavõidu, millest eelmised kolm pärinesid aastatest 1965, 1989 ja 2012. Seejuures oldi ihaldatud trofeest ilma jäetud kolmel eelmisel hooajal, millest kahel jäädi alla 18-kordsele Saksamaa karikavõitjale Müncheni Bayernile ja ühel korral Wolfsburgile. Tänavu suutis Borussia aga järjekordse liigatiitli võitnud Bayernist üle olla juba poolfinaalis tulemusega 3:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles