Edetabel: kes on maailma enim tasustatud jalgpallurid ning kui palju nad teenivad?

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali superstaar Cristiano Ronaldo juhib neljandat aastat järjest maailma enim tasustatud jalgpallurite edetabelit.
Madridi Reali superstaar Cristiano Ronaldo juhib neljandat aastat järjest maailma enim tasustatud jalgpallurite edetabelit. Foto: Daniel Tejedor/AP/Scanpix

Kümme aastat tagasi juhtis maineka USA ajakirja Forbes’ maailma enim tasustatud jalgpallurite edetabelit Barcelona legend Ronaldinho, kes teenis aastas 29,5 miljonit USA dollarit (ligi 26,4 miljonit eurot). Teisel kohal paiknes selles arvestuses toona David Beckham 29,1 miljoni USA dollari suuruse teenistusega.

Ajad on aga muutunud ning tänavu jätkab neljandat aastat järjest maailma enim tasustatud jalgpallurina Cristiano Ronaldo (Madridi Real), kes teenib 2017. aastal koos lisadega (sponsorlepingud, Meistrite liiga boonused, televisioonitasud jne) koguni 93 miljonit USA dollarit ehk 83 miljonit eurot, millest põhipalk moodustab 52 miljonit eurot. Kui võrrelda Portugali staari enim tasustatud NBA korvpalliliiga palluri LeBron Jamesiga, siis tema teenistus käimasoleval hooajal on «vaid» 28 miljonit eurot (koos lisadega 77 miljonit eurot).

Lisaks ulmelisele summale jälgitakse 32-aastase Ronaldo tegemisi maailma kõigist sportlastest enim, kuna nii Facebookis, Instagramis kui ka Twitteris on portugallasel 275 miljonit jälgijat.

Viiel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi on enim tasustatud pallivõlurite arvestuses teisel kohal 72 miljoni euroga, millest põhipalk moodustab 45 miljonit eurot. Kolmandal kohal paikneb Neymar (Barcelona) 33 miljoni euroga, neljandal Gareth Bale (Madridi Real) 30 miljoni euroga ning viiendal positsioonil Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) 29 miljoni euroga.

Viis maailma enim tasustatud jalgpallurit:

  1. Cristiano Ronaldo (Madridi Real) 93 miljonit USA dollarit ehk 83 miljonit eurot
  2. Lionel Messi (Barcelona) 80 miljonit USA dollarit ehk 72 miljonit eurot
  3. Neymar (Barcelona) 37 miljonit USA dollarit ehk 33 miljonit eurot
  4. Gareth Bale (Madridi Real) 34 miljonit USA dollarit ehk 30 miljonit eurot
  5. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) 32 miljonit USA dollarit ehk 29 miljonit eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles