Video: Fernando Alonso suur unistus purunes

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLaren-Honda-Andretti tiimi ridades kihutanud Fernando Alonso jäi Indy 500 võistlusel mootoririkke tõttu raja äärde.
McLaren-Honda-Andretti tiimi ridades kihutanud Fernando Alonso jäi Indy 500 võistlusel mootoririkke tõttu raja äärde. Foto: Jared C. Tilton/AFP/Scanpix

Monaco vormel-1 etapist loobunud ja selle asemel hoopis USAs Indy 500 võidusõidul osalenud Hispaania äss Fernando Alonso juhtis võistlust koguni 27 ringi, kuid pidi lõpuks mootoririkke tõttu ikkagi katkestama.

Vormel-1 sarjas McLareni ridades sõitev Alonso jõudis Indy 500 võistlusel läbida 179 ringi, kuid finišist jäi ikkagi 21 ringi puudu. Nii nagu sel hooajal tihtilugu vormel-1 sarjas, siis ka Indy 500 võistlusel sai Alonsole saatuslikuks mootoririke, kirjutab Reuters.

Alonso sai Monaco vormel-1 etapist loobumise tõttu palju kriitikat, kuid tunnistas, et ka ebaõnnestumise järel ei ole tal ühtegi kahetsust.

«See on tõsi, et paljud ei saanud aru, kuidas ma saan Monaco vormel-1 etapi vahetada Indy 500 vastu,» sõnas Alonso. «Olen Monacos kahel korral võitnud. Olen võitnud kaks MM-tiitlit. Siin kogetut ei saa võrrelda sellega, kui heitlen Monacos näiteks kuuenda või seitsmenda koha eest. Ma ei igatsenud Monacot.»

34-aastane hispaanlane ei olnud enne käimasolevat kuud kunagi ovaalringrajal sõitnud ning samamoodi ei olnud ta istunud ka Indy 500 osalevate masinate rooli. Nii olid ka raja äärde kogunenud 300 000 inimest vaimustuses, kui Alonso suutis vahepeal ka võistlust juhtida.

Kuigi Alonso suur unistus purunes, siis avaldas ta lootust, et teda näeb ka tulevikus Indy 500 stardis. Praegu naaseb Alonso aga vormel-1 sarja, kus teda ootab 11. juunil ees Kanada GP.

Lõpuks teenis esikoha jaapanlane Takuma Sato. Teise koha sai brasiillane Helio Castroneves ning kolmanda britt Ed Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles